Ομολογία-“βόμβα” εντατικολόγου για τις ΜΕΘ: Διαλογή γίνεται ήδη

Διαλογή γίνεται ήδη και ο κόσμος πεθαίνει σωρηδόν χωρίς λόγο – Χειρότερο από ό,τι έχουμε δει ως τώρα αυτό το κύμα
Ομολογία-“βόμβα” εντατικολόγου για τις ΜΕΘ: Διαλογή γίνεται ήδη και ο κόσμος πεθαίνει

Ομολογία-“βόμβα” εντατικολόγου για τις ΜΕΘ: Διαλογή γίνεται ήδη και ο κόσμος πεθαίνει

Σοκ προκαλεί η παραδοχή εντατικολόγου του νοσοκομείου “Παπανικολάου” ότι ήδη δίνεται διαλογή ασθενών για τα κρεβάτια στις εντατικές αλλά και ότι η θνησιμότητα έχει αγγίξει το 85%!

«Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις δυνατότητες του συστήματος υγείας. Δεν έχει νόημα να βλέπουμε αν είναι 420 – 470 οι διασωληνωμένοι, η επιλογή γίνεται ήδη και ο κόσμος πεθαίνει σωρηδόν χωρίς λόγο», δήλωσε ο εντατικολόγος Ευάγγελος Καϊμακάκης, επιμελητής Α’ στη ΜΕΘ του “Παπανικολάου” στην εκπομπή Live News του MEGA.

«Ουσιαστικά η επιλογή των ασθενών δεν γίνεται μόνο τώρα που φτάσαμε να έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, αλλά ουσιαστικά και πριν από αυτό το στάδιο όταν είναι γεμάτες οι ΜΕΘ», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «1 στους 5, ή 1 στους 6 στην καλύτερη, που θα νοσηλευτεί στην covid κλινική θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του να διασωληνωθεί».

«Δεν υπάρχουν καθορισμένα κριτήρια προσπαθούμε να μαντέψουμε ποιος θα έχει μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης. Άσχετα αν κάποιος ασθενής καταφέρει να βρει την πολυπόθητη θέση για να νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν σημαίνει ότι θα σωθεί», πρόσθεσε ενώ αποκάλυψε ότι ” αυτή τη στιγμή μιλάμε για θνησιμότητα της τάξης του 85% ίσως και παραπάνω”!

Αυτό σημαίνει ότι από τους 100 που θα μπουν στη ΜΕΘ οι 85 θα πεθάνουν! Όπως εξήγησε μέχρι το καλοκαίρι, στη ΜΕΘ του “Παπανικολάου” είχαν ποσοστό θνησιμότητας 40%, “που θεωρείται από τα καλύτερα παγκοσμίως και ήμασταν και πολύ υπερήφανοι για αυτό. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι αποχαιρετούσαμε 4 στους 10 ασθενείς μας, κάτι που είναι σοκαριστικό για μας.

Τουλάχιστον ήμασταν χαρούμενοι που οι 6 στους 10 έβγαιναν από την εντατική. Τώρα αν βγάλουμε 2 στους 10 θα θεωρηθούμε πολύ τυχεροί και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καταθλιπτικό είναι για τους γιατρούς αυτό.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αυτό πρέπει να επικοινωνηθεί προς τα έξω, και το κύμα αυτό είναι πολύ χειρότερο από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Είναι θάνατοι που γίνονται χωρίς λόγο, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί σε ποσοστό 80-90%, αν ο κόσμος είχε εμβολιαστεί. Πεθαίνει ο κόσμος με φρικτό τρόπο, χωρίς τους δικούς τους ανθρώπους, είναι τραγικό αυτό που ζούμε», τόνισε ο  Καϊμακάμης.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 506 access attempts in the last 7 days.