Αρχίζει η δίκη του «ψευτογιατρού» για 12 θανάτους ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών

Συγκλονίζουν οι περιπτώσεις παιδιών με καρκίνο που είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του
Κατηγορείται για 12 δολοφονίες και 14 απόπειρες

Κατηγορείται για 12 δολοφονίες και 14 απόπειρες

Αντιμέτωπος με τους φυσικούς του δικαστές προκειμένου να δικαστεί για σωρεία κακουργημάτων που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις θα βρεθεί σήμερα ο 48χρονος…. «Dr. Kontos», o οποίος σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη ευθύνεται για το θάνατο 12 ασθενών – ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς – και παράλληλα βαρύνεται και με κακουργήματα που αφορούν σε 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Κυριολεκτικά η δράση του 48χρονου προκαλεί σοκ, όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπώνεται στο πολυσέλιδο δικαστικό βούλευμα, με το οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση αρχίζει σήμερα λίγο πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, στις 16 Δεκεμβρίου, και εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου αυτός θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Εκτός, όμως, από τον …Dr Kontos, που έχει που έχει «χαρτογραφηθεί» ως ψευτογιατρός, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν σήμερα και 16 ακόμη πρόσωπα που εμφανίζονται ως συνεργοί του, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

«Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι», έχει πει στην απολογία ο «ψευτογιατρός» για τα πρόσωπα που τώρα θα «μοιραστούν» το εδώλιο μαζί του.

Σύμφωνα με βούλευμα το οποίο υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, ο 48χρονος υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντας τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες ιατροί τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πολλές και επισύρουν πολυετή κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

«Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων. (…)

Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo» είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος, λίγο πριν προφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2020.

Η κάνναβη, οι διατροφές και ο θάνατος των παιδιών

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, καταγράφεται η περίπτωση παιδιού, το οποίο το 2014, σε ηλικία μόλις 13 ετών, είχε διαγνωσθεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου.

Ο «ψευτογιατρός» πλησίασε τους γονείς του παιδιού και αφού τους συστήθηκε ως «Κόντος Νικόλαος» τους δήλωσε ότι είναι «παιδοχειρουργός νευροχειρουργός – παιδοογκολόγος, εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας».

Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την απελπισία των γονιών και λέγοντας τους πως μπορεί να εγγυηθεί την ίαση του παιδιού τους, τους έπεισε να διακόψουν «την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κ.λπ και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος».

Η θεραπεία που πρότεινε ο 47χρονος «περιελάμβανε «εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμα και μη, άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης» τα οποία δήθεν «παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες και ήταν άγνωστα στον κόσμο, ακόμη και στα περισσότερα μέλη της ιατρικής κοινότητας».

Μόνο που η εν λόγω «θεραπεία» περιελάμβανε «υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά κάνναβης, έλαια κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος υπέβαλλε το παιδί σε «διατροφή», η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του οργανισμού του και την αποστέωσή του.

Με κάθε δε ευκαιρία ο 47χρονος απέρριπτε «το εν γένει θεραπευτικό πλάνο που εισηγούνταν 17 οι θεράποντες ιατροί της Ελλάδας και του εξωτερικού», απαξίωνε τις γνωματεύσεις τους καθώς και τα ευρήματα των εξετάσεων που έδειχναν επιδείνωση της νόσου και της υγείας του παιδιού.

Την ίδια στιγμή, έχοντας πάντα μια απάντηση για όλα μιλούσε στους γονείς για «λάθος διάγνωση-εκτίμηση-μελέτη» των εξετάσεων του παιδιού τους από τους γιατρούς.

Αντίθετα, όπως τους έλεγε, «τα αποτελέσματα των ειδικών αιματολογικών εξετάσεων του ασθενούς από ιατρικό κέντρο της Ελβετίας στο οποίο ο ίδιος τις απέστειλε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά».

Το αποτέλεσμα ήταν η υγεία του ανηλίκου ασθενούς «να επιδεινωθεί ραγδαία και σε σημείο μη αναστρέψιμο, με την απρόσκοπτη αύξηση του όγκου, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα παρέμεινε αυτό παντελώς ακάλυπτο από τη δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση και να αποβιώσει στις 17.02.2017, σε ηλικία 16 ετών».

Ο κατηγορούμενος κατάφερε να αποσπάσει από τους γονείς της παιδιού, οι οποίοι «καλόπιστοι και ανύποπτοι» ακολούθησαν τις καταστροφικές μεθόδους του, ποσό 19.502 ευρώ.

«Καίω το λίπωμα….»

Σε άλλο περιστατικό, από τα δεκάδες που καταγράφονται στη δικογραφία, και το οποίο αφορά και πάλι ανήλικο που έπασχε εκ γενετής από «μυελομηνιγγοκήλη στη σπονδυλική στήλη», ο 47χρονος πλησίασε τους γονείς και τους έπεισε πως είναι «νευροογκολόγος με εξειδίκευση στα παιδιά» με εμπειρία στο Πανεπιστήμιο «JOHN’ S HOPKΙNS», καθώς και συνεργάτης ελληνικών κλινικών.

Κατάφερε να πείσει τους γονείς πως το παιδί τους δεν έπασχε από την παραπάνω ασθένεια, αλλά αυτό που είχε να αντιμετωπίσει ήταν ένα …λίπωμα, το οποίο θα «έκαιγε» η αλοιφή που τους έδωσε ο ίδιος ως θεραπεία.

Όπως αναφέρει η δικογραφία, η υγεία του παιδιού θα επιδεινωνόταν αν οι γονείς του δεν σταματούσαν την θεραπεία του «ψευτογιατρού», όπως και έκαναν.

Το …τσιμέντωμα του καρκίνου

Στα «δίκτυα» του 48χρονου έπεσαν όμως και δυο γυναίκες που νόησαν από καρκίνο του μαστού. Στη μια ασθενή ο κατηγορούμενος, «χορήγησε» βότανα από τον Άγιον Όρος, «ενέσιμα φάρμακα στη σπονδυλική στήλη της» και «κάνναβη σε μορφή ελαίου, σε συνδυασμό με συγκεκριμένο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής».

Αυτό που έχει αξία να σημειωθεί είναι, ότι σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, κάποιες από τις ενέσεις στην ασθενή έγιναν σε δημόσιο νοσοκομείο και κάποιες άλλες στο σπίτι της!

Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να μείνει ακάλυπτη από φαρμακευτική αγωγή, να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο και εκεί να αποβιώσει.

Στην άλλη ασθενή, που δυστυχώς και εκείνη κατέληξε, ο 48χρονος την έπεισε ότι για να υπάρξει «πλήρη ίαση» δεν θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση ολικής αφαίρεσης στήθους, όπως της πρότειναν οι γιατροί της, ούτε σε χημειοθεραπείες, αλλά να λάβει «βότανα από το Άγιο Όρος που ο ίδιος της χορηγούσε, ήτοι σκευάσματα με ουσίες άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, καθώς και σταγόνες κάνναβης».

Από άλλη καρκινοπαθή ο κατηγορούμενος ζήτησε να λάβει σκευάσματα με ουσίες σε υγρή μορφή, «ενέσεις αρτεμισίνης από το Βατικανό», «πηλιορείτικα βότανα που διατίθεντο σε ειδικό κατάστημα στη Μακρινίτσα του Πηλίου και βιταμίνες» αλλά και να ακολουθήσει «αυστηρή διατροφή (περιλαμβάνουσα ενδεικτικά χυμούς με λαχανικά, ειδικό αγιορείτικο μέλι («το σούσουρο»), σαλάτες, σούπες κ.λπ)».

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, ο 48χρονος όχι μόνο έπεισε την ασθενή να απορρίψει τις θεραπείες των γιατρών της αλλά της απέκρυβε και τα «αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων που έδειχναν την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας της, ώστε να μην καταδειχθεί η δική του μέθοδος «θεραπείας» ως αναποτελεσματική και αναξιόπιστη».

Ευτυχώς, η γυναίκα αποφάσισε να σταματήσει την μέθοδο «θεραπείας» του «ψευτογιατρού» και να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών της.

Φάρμακα «προερχόμενα από την Ελβετία», τα οποία «βρίσκονταν «ένα στάδιο πριν την έγκρισή τους από τον Ε.Ο.Φ., βασισμένα σε έλαια και πρώτες ύλες από βότανα του Αγίου Όρους, επτά ενέσεις αρτεμισίνης, αξίας 19.800 ευρώ εκάστη», οι οποίες έφταναν στην Ελλάδα από το Βατικανό, «νερό από την Αμερική» που εμπεριείχε «ευγενή μέταλλα, πλατίνα και χρυσό», ήταν η θεραπεία που πρότεινε ο κατηγορούμενος σε άλλη γυναίκα καρκινοπαθή.

Τα φάρμακα αυτά – κατά το λεγόμενα του κατηγορούμενου – «τσιμεντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα και εξαλείφουν την ασθένεια». Μόνο που στοίχιζαν λίγο ακριβά και συγκεκριμένα 60.0000 ευρώ, ποσό το οποίο ο …Dr Kontos ζήτησε και απέσπασε από την άτυχη γυναίκα.

Του αφαίρεσαν πλευρό ….

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, γίνεται ακόμη αναφορά στην περίπτωση εντός άνδρα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά λόγω πτώσης του από αλεξίπτωτο, το 2014 στη Ρόδο.

Ο άτυχος άνδρας μετά την πτώση είχε «σοβαρό κινητικό πρόβλημα» και ποσοστό αναπηρίας 82%. Ο «ψευτογιατρός», μαζί με συγκατηγορούμενούς του -γιατρούς κλινικής ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός θωρακοχειρουργός στο επάγγελμα- , χειρούργησαν τον ασθενή.

Ο 48χρονος μάλιστα τους δήλωσε πως είναι «ο συντονιστής της χειρουργικής επέμβασης». Μετά το χειρουργείο ο ασθενής υπέστην βαριά σωματική βλάβη, η οποία επήλθε με την «αφαίρεση ενός εκ των δεξιών πλευρών του».

Οι βλάβες στην υγεία του ήταν μεγάλες και το ποσοστό αναπηρίας του ανήλθε στο 85%.

Ο κατηγορούμενος υποσχέθηκε πως θα τοποθετήσει στον ασθενή μόσχευμα που ήταν ιδιαίτερα ακριβό και κόστιζε 54.000 ευρώ, «καθόσον δεν κατασκευαζόταν στην Ελλάδα αλλά κατά ένα μέρος στις ΗΠΑ και κατά ένα άλλο μέρος στη Γαλλία».

Επιπλέον για την «πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μετά το χειρουργείο ήταν απαραίτητες τέσσερις ενέσεις με βλαστοκύτταρα, παρασκευαζόμενες στη Γαλλία, αξίας 7.000 ευρώ εκάστη (…) αλλά και η λήψη χαπιών που παρασκευάζονταν επίσης στη Γαλλία, αξίας 15.000 ευρώ, τα οποία θα του επέτρεπαν ξανά τη βάδιση».

Οι μετοχές της Ανατολίας …

Ο «Βίος και η Πολιτεία» όμως του «ψευτογιατρού» περιλαμβάνει και άλλες …. δραστηριότητες, πέραν αυτής, του «διακεκριμένου ιατρικού επιστήμονα».

Επικαλούμενος ακόμη και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο 48χρονος δήλωνε «κομιστής και κύριος τριών μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», όπως επίσης και παράγοντας που θα βοηθούσε στην ανέγερση ξενοδοχείου στη Κέρκυρα με την ανάληψη 10.000.000 από θυρίδα στην Αμερική!

Ειδικά με την περίπτωση των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής» ο 48χρονος, αφού δήλωσε «διακεκριμένος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και δη επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές (…) με ανεπτυγμένη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση» έπεισε ιδιώτη να αγοράσει μετοχής της «Τράπεζας της Ανατολής» «μηδαμινής στην πραγματικότητα αξίας, αντί τιμήματος 200.300 ευρώ».

Πηγή

 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 534 access attempts in the last 7 days.