Γ.Ν. Βόλου: Αντί να … κυνηγάνε την πανδημία, κυνηγάνε γιατρό που αποκάλυψε τις ελλείψεις!

Οργισμένη αντίδραση ΟΕΝΓΕ
Γ.Ν. Βόλου

Γ.Ν. Βόλου

 

Απίστευτη εκδικητική πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Νίκου Χαυτούρα, προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας. 

Εμφανώς ενοχλημένη από τις αποκαλύψεις του γιατρού για την εγκατάλειψη του Γ.Ν. Βόλου, που έχει μεν 4 κλινικές covid-19 αλλά χωρίς πνευμονολόγο και ένας ειδικευμένος γιατρός αντιστοιχεί για 120 ασθενείς, η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου στρέφεται εναντίον του για… διασπορά ψευδών ειδήσεων!.

Το τελευταίο διάστημα ο Ν. Χαυτούρας έχει εκπέμψει πολλές φορές σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Αχιλλοπούλειο Γ.Ν. Βόλου.

«Δεν υπάρχουν φάρμακα να δώσουμε στους ασθενείς. Η διοίκηση του Γ.Ν. Βόλου κρύβει το πρόβλημα για να φανεί καλή στο Υπουργείο» δήλωσε στις 26 Οκτωβρίου στον ραδιοσταθμό «105.5 Στο Κόκκινο».

Παράλληλα, είχε περιγράψει με ευθύ τρόπο τις τραγικές στιγμές ζουν οι ελάχιστοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και στο νοσοκομείο. Μάλιστα, τα είχε καταγγείλει όλα στην ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία κατόπιν εορτής επισκέφθηκε το Αχιλλοπούλειο.

Χθες, Τρίτη ο Ν. Χαυτούρας διάβασε στον τοπικό Τύπο πως έχει διαταχθεί σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο Ν. Χαυτούρας χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της διοίκησης ως προσπάθεια φίμωσης, τρομοκρατίας και εκφοβισμού. «Δεν μας φοβίζουν οι πρακτικές αυτές που μας θυμίζουν άλλες εποχές. Θα καταδικαστούν από την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Γ.Ν. Βόλου να παραιτηθούν καθώς – όπως είπε – τους ενοχλεί η αλήθεια.

Οργή από την ΟΕΝΓΕ

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για αθλιότητα και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τη σταματήσει.

«Με έκπληξη και οργή διαβάζουμε σήμερα 17/11/21 σε τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλίας πως η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ασκεί πειθαρχική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, επειδή αποκαλύπτει (όπως έχει όχι μόνο δικαίωμα αλλά καθήκον να κάνει) τις απαράδεκτες συνθήκες λόγω ελλείψεων με τη νοσηλεία ασθενών στο νοσοκομείο Βόλου που επικρατούν όλες τις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

«Καλούμε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τους Υπουργούς Υγείας κ.κ. Πλεύρη και Γκάγκα να σταματήσουν αμέσως ΣΗΜΕΡΑ αυτή την αθλιότητα, αλλιώς θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τη χυδαία απόπειρα της διοίκησης του νοσοκομείου Βόλου να ασκήσει συνδικαλιστικές διώξεις, ώστε να συγκαλύψει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στους ασθενείς» τονίζει.

«Προειδοποιούμε πως ακριβώς 48 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τέτοιου είδους χουντικής έμπνευσης πρακτικές θα πέσουν στο κενό» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

 

Πηγή: avgi.gr

 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 514 access attempts in the last 7 days.