ΜΕΤΩΠΟ – Καθρεφτάκια σε ιθαγενείς

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Αθήνα, 22/11/2021

 

Ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ότι «100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου».

Επειδή ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες να του θυμίσουμε ότι αυτό γίνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον 8 μηνών, μιας και το είχαν διαρρεύσει, το διακινούσαν και μισο-προαναγγείλει (μεταξύ άλλων και ο προηγούμενος υπουργός Υγείας) τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο ενόψει Πάσχα και μάλιστα για ολόκληρο μισθό. Δεν το έδωσαν. Αργότερα το ανήγγειλαν εκ νέου ως δώρο διακοπών καλοκαιριού. 

Θεωρείται αυτονόητο ότι αυτή η έκτακτη παροχή θα είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ. Θα χορηγηθεί δηλαδή με τους ίδιους όρους που μισθοδοτούνται οι απασχολούμενοι ιδιώτες ιατροί στο ΕΣΥ κατά την πανδημία. Οτιδήποτε άλλο, πέρα από γελοίο, θα είναι και έσχατος εμπαιγμός.

Κι επειδή ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πολλά που μας οφείλει, να θυμίσουμε στον πρωθυπουργό τουλάχιστον δυο που οφείλει τους γιατρούς του ΕΣΥ (και δεν αναφερόμαστε στα χειροκροτήματα, που αντικαταστάθηκαν από διώξεις, μετακινήσεις κι εξαντλητική υπερεργασία):

  1. Την άμεση και αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2020 και 2021, όπως έχει κάνει και για τους ιδιώτες ιατρούς. Οι ιατροί του ΕΣΥ δεν είμαι παιδιά ενός κατώτερου θεού – ή μήπως έτσι μας θεωρεί;
  2. Την εφαρμογή της τελεσίδικης απόφασης του ΣτΕ (1/3/2018) για το μισθολογικό των ιατρών ΕΣΥ, την οποία παράτυπα (ή και παράνομα;) το κράτος δεν εφαρμόζει για τρεισήμισι συναπτά έτη.

Ας ξεκινήσει με αυτά και για τα υπόλοιπα (αύξηση προϋπολογισμού για την υγεία και όχι μείωση όπως κάνει, αυξήσεις μισθών ιατρών ΕΣΥ, επαναπροσδιορισμό εξευτελιστικής εφημεριακής αποζημίωσης, προσλήψεις, συνθήκες εργασίας, κοκ) θα τα δούμε στο δρόμο του αγώνα.

 

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 950 access attempts in the last 7 days.