Τζουβελέκης: Ας ηρεμήσουν οι τρομολάγνοι με την παραλλαγή «Ο» του κορωνοϊού

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα πραγματικά κλινικά δεδομένα

 

Ο Αν. καθηγητής πνευμονολογίας και Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών Αργύρης Τζουβελέκης.

Ο Αν. καθηγητής πνευμονολογίας και Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών Αργύρης Τζουβελέκης.

 

Στην παραλλαγή «Ο» του  κορωνοϊού και στα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας αναφέρθηκε με ένα ποστ στο προσωπικό του προφίλ στα social media ο αν. καθηγητής πνευμονολογίας και Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών Αργύρης Τζουβελέκης.

Ο κ. Τζουβελέκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ας ηρεμήσουν οι κάθε λογής τρομολάγνοι και ας σταματήσουν να κινδυνολογούν βασισμένοι σε μαθηματικά (in silico) μοντέλα…

Με την ίδια λογική ας εξετάσουμε και το ενδεχόμενο η παραλλαγή «Ο» να προκαλεί ηπιότερη νόσο , ειδικά σε εμβολιασμένους και να σημάνει τη στροφή προς ενδημικότητα της πανδημίας….

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα πραγματικά κλινικά δεδομένα .Ένα είναι το βέβαιο. Τα μέτρα προληπτικής ιατρικής με κύριο αυτό των εμβολίων δημιουργούν συνθήκες ανάσχεσης και προστασίας και λόγω αυτών αποκλείεται το ενδεχόμενο καθολικού lockdown δίκην Μαρτίου 2020 με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Φανταστείτε να μην υπήρχε έστω και αυτό το 60% της εμβολιαστικής κάλυψης και να είχαμε 7.000 νέες περιπτώσεις, 100 θανάτους καθημερινά και ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος στον ορίζοντα….

Εν κατακλείδι τα εμβόλια δημιουργήθηκαν με βάση το άλφα στέλεχος και η αποτελεσματικότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ούτε από το Β, ούτε από το Γ , ούτε από το Δ, το δε τελευταίο όταν εμφανίστηκε, μαζί του βγήκαν και όλες οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για Μπέργκαμο για 10 χιλ. νεκρούς ημερησίως και 100 χιλ. τραυματίες.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από σύνεση, ορθολογισμό και ελπίδα.

Η παραλλαγή «Ο» ΔΕΝ αλλάζει την στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας η οποία λέγεται εμβόλιο και μάσκες.

Αντί λοιπόν να κινδυνολογούμε για την «Ο» ας εστιάσουμε στην τρίτη δόση και στην πρώτη δόση.

Ίσως έτσι κάποια στιγμή το επόμενο καλοκαίρι λήξει η πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες…

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.