Λακωνία: Κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Σπάρτη – Στο κόκκινο ολόκληρος ο νομός

Η μετάλλαξη Όμικρον έφτασε στη Σπάρτη και τη Λακωνία. Σε καραντίνα ο ασθενής μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων…
Γ.Ν. Σπάρτης

Γ.Ν. Σπάρτης

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του Covid-19, επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στη Σπάρτη μετά τον μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άνδρας που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Όπως προβλέπεται, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως προκύπτει από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Λακωνία, που τις τελευταίες τέσσερις μέρες, από 11 έως 14 Δεκεμβρίου, ανήλθαν σε 279, η κατάσταση είναι ανησυχητική.

Ο επιδημιολογικός χάρτης της Πολιτικής Προστασίας που θα επικαιροποιηθεί σήμερα Πέμπτη 16/12 θα αναβαθμίσει τη Λακωνία στο βαθύ κόκκινο, εξαιτίας του δείκτη θετικότητας και του βαθμού μετάδοσης.

Πάντως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα το επίπεδο 5 στον επιδημιολογικό χάρτη δεν σηματοδοτεί τη λήψη επιπλέον μέτρων από εκείνα, που ισχύουν σε επίπεδο χώρας.

ΝΕΩΤΕΡΑ:

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 534 access attempts in the last 7 days.