Θ. Φωτίου: Η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για το ΕΣΥ και την Πρόνοια κατά 820 δισ. ευρώ

Εν μέσω πανδημίας η Κυβέρνηση μειώνει κατά 820 εκ. τις δαπάνες για το ΕΣΥ

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου

Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι με ισχυρό ΕΣΥ θα αποφεύγαμε το 38% των θανάτων, ωστόσο μειώνει σήμερα κατά 820 εκ. τις δαπάνες για το ΕΣΥ για το 2022.

Αυτά τόνισε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της επί του Προϋπολογισμού 2022.  

Είναι ο τρίτος Προϋπολογισμός της κυβέρνησης, που, εν μέσω covid, ακρίβειας, ενεργειακής και υγειονομικής φτώχειας, μειώνει τις δαπάνες για την πρόνοια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους τέσσερις Προϋπολογισμούς του, τις αύξησε από 789 εκ. το ’15 σε 3,35 δισ. το ’19 είπε η κα Φωτίου. 

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε, δεν δίνει καμία απάντηση στο ότι σήμερα ένας στους τρεις πολίτες βιώνει ενεργειακή και υγειονομική φτώχεια, στερούμενος ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και κατάλληλη φροντίδα υγείας.

Η ΝΔ καυχάται για ανάπτυξη, αυξήσεις εισοδημάτων και καταθέσεων, τη στιγμή που οι πολίτες είναι σε απόγνωση για τα λεφτά που τελειώνουν σε 2-3 βδομάδες, για τις ανατιμήσεις, για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, ενώ τα μεσαία στρώματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξαναφτωχοποιούνται ραγδαία είπε η κα Φωτίου.

Τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε καμία από τις τροπολογίες και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με δωρεάν ρεύμα στους ευάλωτους και επανασυνδέσεις παροχών, για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 514 access attempts in the last 7 days.