Ανδρέας Ξανθός – Νέα αισχρά κυβερνητικά ψέματα για τη μόνιμη παραμονή στο ΕΣΥ του επικουρικού προσωπικού

«Έχει το θράσος ο κ. Πλεύρης να “διαρρέει” σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αντίθετος στη μόνιμη παραμονή στο ΕΣΥ του επικουρικού προσωπικού!»

«Έχει το θράσος ο κ. Πλεύρης να “διαρρέει” σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αντίθετος στη μόνιμη παραμονή στο ΕΣΥ του επικουρικού προσωπικού!»

 

«Έχει αποκτήσει πια “ενδημική μορφή” η κυβερνητική αθλιότητα της “διαρροής” ψευδών ειδήσεων για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή» καταγγέλλει ο Ανδρέας Ξανθός. 

Κατηγορεί δε τον υπουργό Υγείας ότι «πρωτοστατεί στη διαστρέβλωση, στην τοξικότητα και στην πολιτική χυδαιότητα». 

«Έχει το θράσος ο κ. Πλεύρης να “διαρρέει” σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αντίθετος στη μόνιμη παραμονή στο ΕΣΥ του επικουρικού προσωπικού!» υπογραμμίζει ο Ανδρέας Ξανθός.

Όπως τονίζει, η αλήθεια είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε “παρών” στη συγκεκριμένη τροπολογία, γιατί δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των συμβασιούχων και δημιουργεί διακρίσεις και αδικίες στη μοριοδότηση (π.χ. για τους εργαζόμενους στην ΠΦΥ ή όσους ανήκουν στην κατηγορία ΥΕ)». 

Ο Ανδρέας Ξανθός επαναλαμβάνει την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
  1. Διασφάλιση με ευρύτατη πολιτική συνεννόηση και με  κάθε , νομικά και συνταγματικά, ορθό τρόπο της μόνιμης παραμονής στο ΕΣΥ όλων των συμβασιούχων ( επικουρικών γιατρών, λοιπού επικουρικού προσωπικού , συμβασιούχων ΟΑΕΔ).  
  2. Αυτόματη προκήρυξη και  αναπλήρωση  με μόνιμο προσωπικό κάθε θέσης που κενώνεται   στο ΕΣΥ. 
  3. Πλάνο 15.000 μόνιμων προσλήψεων σε βάθος 3ετίας για την κάλυψη τομέων όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ιδιαίτερα ελλειμματικό (ΠΦΥ, κοινοτική υγεία και κατ’ οίκον φροντίδα, επείγουσα ιατρική, αποκατάσταση, οδοντιατρική περίθαλψη,  γηριατρική, ψυχική υγεία κλπ ). 
  4. Σοβαρή αναβάθμιση των εργασιακών – μισθολογικών – εκπαιδευτικών συνθηκών στο ΕΣΥ και νέο πλαίσιο κινήτρων προσέλκυσης γιατρών σε άγονες περιοχές και άγονες ειδικότητες . Χωρίς το τελευταίο ούτε η επαγγελματική εξουθένωση (σ. burn out)  των υγειονομικών ούτε το brain drain και  η κρίση στελέχωσης στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστούν. 

«Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση ΝΔ  την προπαγάνδα για τις ΜΕΘ (βλ. spot του Μαξίμου) και τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και  ας ασχοληθεί σοβαρά με τη ντροπιαστική  για τη χώρα μας θνησιμότητα από Covid-19 και με την πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα δεν κρύβεται και η προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού προσβάλλει και προκαλεί, ενισχύοντας την απέχθεια και την αποστροφή της κοινωνίας προς το “σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη”».

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.