Πάτρα: Στη ΜΕΘ αγοράκι από το Αγρίνιο- Eγκεφαλικά νεκρό από φασόλι- Του έφραξε τον αεραγωγό

Επιθυμία των γονιών είναι να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού
Ένα αγοράκι 2,5 χρόνων έμεινε εγκεφαλικά νεκρό από ένα φασόλι το οποίο του έφραξε τον αεραγωγό και του στέρησε τη ζωή με τον πιο δραματικό τρόπο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, το  αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά στο  νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου οι γιατροί κατάφεραν  να το επαναφέρουν και να αφαιρέσουν το φασόλι από τον αεραγωγό του.

Η περιπέτεια όμως δεν είχε τελειώσει. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. 

Όπως δηλώνει στο thebest.gr o Ανδρέας Ηλιάδης έγινε μια πολλή μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί και μαζί με την 6η ΥΠΕ αναζητήθηκαν τρόποι να δεχτεί περαιτέρω βοήθεια ωστόσο η κατάστασή του ήταν πολύ δύσκολη και τελικά το παιδί ειναι εγκεφαλικό νεκρό.

Οι γονείς έχουν εκφράσει την επιθυμία να δωρίσουν τα όργανά του. “Έχουν γίνει τα  τεστ εγκεφαλικού θανάτου, οι γονείς επιθυμούν να δωρίσουν τα όργανα και μέσω του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) είμαστε στη διαδικασία αναζήτησης των ληπτών” εξηγεί ο κ. Ηλιάδης και υπογραμμίζει το πόσο  γενναία είναι η απόφαση των γονιών για τη δωρεά οργάνων.

“Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού η επιθυμία των γονιών είναι να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού. Να υποκλιθούμε στο μεγαλείο τους”, δηλώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ότι αποτελεί σπάνιο γεγονός να δωρίζονται τα όργανα ενός τόσο μικρού παιδιού. Μάλιστα ίσως για αυτό χρειαστεί η συνδρομή και εξειδικευμένων επιστημόνων από την Αθήνα και το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 588 access attempts in the last 7 days.