Πάτρα: Χωρίς πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς οι ανασφάλιστοι- Έντονες διαμαρτυρίες

Ποια είναι τα προβλήματα που ανακύπτουν
Διαμαρτυρίες προκαλεί ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων σε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

Από τις 15 Μαρτίου οι ανασφάλιστοι πλέον δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς για συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων και καλούνται να μεταβούν αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα υγείας είτε στα νοσοκομεία είτε στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Αποδέκτες των έντονων διαμαρτυριών των ανασφαλίστων έχουν γίνει τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής της απόφασης και οι ιδιώτες γιατροί.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου επισημαίνει » πως «πολλοί ανασφάλιστοι ασθενείς που μέχρι πρότινος απευθύνονταν σε ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς αναγκάζονται πλέον να προσέρχονται μόνο στα δημόσια νοσοκομεία παρά το φόρτο που υπάρχει λόγω πανδημίας και έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία

 Οι γιατροί και στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία δεν μπορεί να ασχολούνται με τη συνταγογράφηση αντιβιοτικών ή εισπνεόμενων ακόμα και αγχολυτικών φαρμάκων σε έναν μεγάλο αριθμό ανασφαλίστων πολιτών.

Επίσης, κάποιες ειδικές ομάδες όπως ρευματοπαθείς, νεφροπαθείς δεν μπορούν να βρουν ειδικότητα στον αντίστοιχο δημόσιο τομέα για να κλείσουν άμεσα ραντεβού, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη θεραπευτική τους αγωγή.

Τεράστιο το κοινωνικό θέμα που δημιουργείται

Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα που δημιουργείται». Υπενθυμίζει, επίσης, πως τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ήταν αντίθετοι με αυτό το μέτρο, έχοντας διαβλέψει τις δυσλειτουργίες και τις οποίες είχε αναδείξει και στον Υπουργό Υγείας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Σημειώνει πως η ίδια έχει γίνει αποδέκτης της «δικαιολογημένης αγανάκτησης» των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, καθώς όπως επισημαίνει, «ισχύει ο νόμος περί ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής.

Δεν έχει άλλο χρώμα το πτυχίο του γιατρού στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν κατανοούμε για ποιον λόγο ελήφθη αυτή η απόφαση και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους».

Πρόβλημα δημιουργείται, προσθέτει, και με τις ιατρικές επισκέψεις στα σπίτια καθώς οι ιδιώτες ιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα από τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από τη συνταγογράφηση στον ιδιωτικό τομέα και καλούμε την πολιτεία να επαναξετάσει την απόφασή της», καταλήγει.

 

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 528 access attempts in the last 7 days.