Παραιτήθηκε η μοναδική επιμελήτρια παιδο-αναισθησιολογίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος & του Χειρουργικού Τομέα που χειρουργεί 1800 παιδιά κάθε χρόνο από 20 διαφορετικούς νομούς, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας

Σε δήλωση του για τη διάλυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, ο Δημήτρης Ζιαζιάς, πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας) ανέφερε πως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 κατέθεσε την παραίτησή της η μοναδική επιμελήτρια παιδο-αναισθησιολογίας στο Καραμανδάνειο Νοσ. Παίδων, διαμαρτυρόμενη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τμήμα.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο κ. Γιάννης Καρβέλης, διοικητής της 6ης ΥΠΕ, διαβεβαίωνε στα τοπικά ΜΜΕ ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα υποστελέχωσης» και όλα βαίνουν καλώς, ως απάντηση στη μαζική συγκέντρωση των εργαζόμενων του Καραμανδανείου στις 4/4/2022, μαζί με τους φορείς της πόλης που έκρουσαν για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, είναι κατανοητό σε όλους ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για τα παιδιά ούτε το Αναισθησιολογικό τμήμα ούτε ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου.

Καμιά κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς Αναισθησιολογικό Τομέα.

Δεν υφίσταται Νοσοκομείο, πόσο μάλλον Παιδιατρικό, χωρίς επαρκή αριθμό μόνιμων αναισθησιολόγων, τονίζει ο κ. Ζιαζιάς και συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

Την ευθύνη τόσο για την ώθηση σε παραίτηση της συναδέλφου όσο και για την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο, φέρει ακέραια ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συνειδητά εδώ και μήνες, ενώ ήξεραν και είχαν ενημερωθεί,  δεν έχουν κάνει κυριολεκτικά τίποτα για την ενίσχυση του αναισθησιολογικού με μόνιμο προσωπικό, παρακολουθώντας ως θεατές την αποψίλωσή του λόγω των συνταξιοδοτήσεων. 

Ταυτόχρονα, με δηλώσεις, διαρροές και υπαινιγμούς αφήνουν να αιωρείται στη δημόσια σφαίρα, είτε η πιθανότητα μεταφοράς του χειρουργικού τομέα στο ΠΓΝΠ και η συγχώνευση είτε ακόμα και το κλείσιμο του Νοσοκομείου ενόψει ίδρυσης «μεγάλου παιδιατρικού Νοσοκομείου της Δυτ. Ελλάδας».

Δεν μπορούν να εμπαίζουν άλλο τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και την κοινωνία.

Ας πουν ξεκάθαρα και δημόσια τι σκοπεύουν να κάνουν, αναλαμβάνοντας το ανάλογο κόστος. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να καταδικάζουν σε αργό θάνατο ένα ολόκληρο Νοσοκομείο .

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυση του Αναισθησιολογικού Τμήματος και του Χειρουργικού Τομέα που χειρουργεί 1800 παιδιά κάθε χρόνο από 20 διαφορετικούς νομούς.

Δεν μπορούμε  να επιτρέψουμε την ταλαιπωρία χιλιάδων παιδιών και οικογενειών που ωθούνται στα νοσοκομεία της Αθήνας ακόμα και για απλές χειρουργικές επεμβάσεις και συνειδητά προς τα ιδιωτικά χειρουργικά κέντρα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση ενός ιστορικού παιδιατρικού Νοσοκομείου.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την συρρίκνωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδιατρικής Περίθαλψης υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που σχεδιασμένα και μεθοδικά προωθεί η κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μπει η υγεία των παιδιών στην Προκρούστειο κλίνη του «νέου ΕΣΥ» ούτε να γίνει εμπόρευμα στα χέρια των αρπακτικών του μεγάλου ιδιωτικού τομέα.

Φτάνει πια η κοροϊδία και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Το Νοσοκομείο ανήκει στο λαό της Πάτρας και τα παιδιά του. Μόνο αυτός μπορεί να το υπερασπιστεί με τον αγώνα του. Χρέος κάθε πολίτη και συλλογικού φορέα είναι η ενεργοποίηση και η διεκδίκηση των αυτονόητων. Μόνο σ’ αυτά μπορούμε να ελπίζουμε.

 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 442 access attempts in the last 7 days.