Σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα αναδρομικά των γιατρών

Σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα αναδρομικά των γιατρών
Απόφαση του Αρείου Πάγου για τα αναδρομικά των γιατρών

Απόφαση του Αρείου Πάγου για τα αναδρομικά των γιατρών

 
Εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από χτες πανομοιότυπο ρεπορτάζ περί αναδρομικών ύψους 50.000 € που θα λάβουν οι γιατροί ΕΣΥ, μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου.

Προφανώς πρόκειται για πληροφορίες, τις οποίες οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να διασταυρώσουν, με αποτέλεσμα να προκαλούν παραπλάνηση των γιατρών ΕΣΥ και της κοινής γνώμης, η οποία πιστεύει πως θα εισρεύσει στις τσέπες των γιατρών άφθονο και ζεστό χρήμα.

1.- Η απόφαση ελήφθη από τον Άρειο Πάγο. Αυτό σημαίνει πως αφορά γιατρούς με σχέση ιδιωτικού δικαίου και όχι μόνιμους γιατρούς ΕΣΥ, οι οποίοι αρμοδίως προσφεύγουν στο ΣτΕ.

2.- Η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά σε γιατρούς  του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια σχετικά με τις περικοπές του μνημονιακού νόμου 4093/12 και δικαιώθηκαν, όπως συνέβη και με τους μόνιμους γιατρούς ΕΣΥ που προσέφυγαν στο ΣτΕ. Και στις δύο περιπτώσεις δικαιώθηκαν μόνον οι προσφεύγοντες και όχι το σύνολο των γιατρών.

3.- Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι περικοπές του νόμου 4093/12 (έμπνευση Βενιζέλου) κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Τώρα εκκρεμεί η έκδοση απόφασης του ΣτΕ σε προσφυγές Ενώσεων που έγιναν μέσω του δικηγορικού γραφείου του Μ. Μιχαήλ εναντίον του ισχύοντος μισθολογίου (νόμος 4472/17).

4.- Η κυβέρνηση δε δείχνει καμία πρόθεση να συζητήσει νέο μισθολόγιο, ώστε να αρθούν οι αδικίες. Μόνο αν το κίνημα των γιατρών διεκδικήσει αγωνιστικά νέο μισθολόγιο, θ’ αναγκαστεί η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί και να νομοθετήσει.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.