Γ.Ν. Πύργου: Κινδυνεύει με “λουκέτο” η Παθολογική – Αρνούνται από 1ης Ιουλίου να μετακινούνται από την Πάτρα γιατροί

Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων ιατρών
Γ.Ν.-Πύργου

Γ.Ν.-Πύργου

Άλυτος γρίφος παραμένει για περισσότερο από έναν χρόνο πλέον η στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας-Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, καθώς το πρόγραμμα των εφημεριών με γιατρούς που μετακινούνται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και το Κέντρο Υγείας Τρίπολης, τους έχει φέρει στα όρια τους.

Η τελευταία εξέλιξη στο σίριαλ των μετακινήσεων ήταν η αποστολή κατεπείγοντος εγγράφου από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) προς την ηγεσία της 6ης Υ.ΠΕ. και τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων της Πάτρας, στο οποίο αναφέρουν ότι από την 1η Ιουλίου 2022 δεν θα εκτελούν τις μετακινήσεις τους προς το νοσοκομείο του Πύργου, ζητώντας παράλληλα να αποκατασταθεί η βλάβη (οικονομική και ηθική) σε βάρος τους.

«Και το φιλότιμο και η υπομονή και η αντοχή έχουν όρια. Επειδή έχουμε υπερβεί τα όρια αυτά, αναρωτηθήκαμε για το νόμιμο των μετακινήσεών μας. Δυστυχώς, έχουμε ακόμη την αυταπάτη ότι η δημόσια διοίκηση λειτουργεί επιβεβαιώνοντας την αρχή της εμπιστοσύνης των πολιτών σ’ αυτήν. Η αυταπάτη αυτή δεν μας υποψίασε ότι συντελείται σε βάρος μας παρανομία» αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο της ΕΙΝΑ προς την 6η Υ.ΠΕ. και τις διοικήσεις του Π.Γ.Ν.Π. και του «Αγ.Ανδρέα», για το οποίο γνωμοδότησε και ο Νομικός Σύμβουλος της ΟΕΝΓΕ, Ιορδάνης Πουρσανίδης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας-Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου από την 1η Ιουλίου δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καθόλου, καθώς αν υλοποιηθεί η απόφαση περί άρνησης μετακίνησης των γιατρών, απομένουν μόνο δύο γιατροί στην κλινική.

 

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 597 access attempts in the last 7 days.