Ισόβια σε 43χρονο αγγειοχειρουργό για τη γυναικοκτονία 36χρονης ασθενούς

Για την υπόθεση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Ισόβια σε 43χρονο αγγειοχειρουργό για τη γυναικοκτονία 36χρονης ασθενούς

Ισόβια σε 43χρονο αγγειοχειρουργό για τη γυναικοκτονία 36χρονης ασθενούς

Ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως, χωρίς ελαφρυντικά, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον 43χρονο γιατρό, όπως και πρωτόδικα.

Ο ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός στη διάρκεια της πολυήμερης ακροαματικής διαδικασίας προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι επρόκειτο για… ιατρικό λάθος!

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2017 μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί τον κατηγορούμενο σε ημέρα γενικής εφημερίας προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Αφού ο 43χρονος γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, τής χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες πρωτοδίκως, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετέφερε το πτώμα της νεκρής γυναίκας στο ΙΧ αυτοκίνητό του, οδήγησε ως τη Χαλκιδική και πέταξε το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιουρίου, όπου βρέθηκε μετά μερικά 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον θεώρησε ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της.

Τον «πρόδωσε» επίσης το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, όπου αποτυπώθηκε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό του θύματος.

«Δε σας βοήθησε η απολογία σας. Ήσασταν πολύ στεγνός και δείξατε να μη λυπάστε για τον θάνατο μιας γυναίκας που τη ρίξατε να τη φάνε τα όρνια», του είπε κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας η πρόεδρος του δευτεροβάθμιου κακουργιοδικείου.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 642 access attempts in the last 7 days.