ΠΟΥ: Αυξάνονται οι ασθένειες που μεταπηδούν από τα ζώα στον άνθρωπο – Πώς απειλούν τον πλανήτη

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που απειλεί τον πλανήτη.
τα τελευταία χρόνια, οι επιδημίες ζωονόσων σε αφρικανικές κοινότητες έχει αυξηθεί κατά 63% σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα, αναφέρει ο ΠΟΥ

Τα τελευταία χρόνια, οι επιδημίες ζωονόσων σε αφρικανικές κοινότητες έχει αυξηθεί κατά 63% σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα, αναφέρει ο ΠΟΥ

Σε σημαντικό βαθμό έχουν αυξηθεί οι επιδημίες ασθενειών που μεταπηδούν από τα ζώα στον άνθρωπο, όπως προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που απειλεί τον πλανήτη.

Σύμφωνα με όσα τονίζει σε ανακοίνωσή του, τα τελευταία χρόνια, οι επιδημίες ζωονόσων σε αφρικανικές κοινότητες έχει αυξηθεί κατά 63% σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα, αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, καθώς η αστυφιλία, η καταστροφή βιοτόπων και αύξηση των διασυνοριακών μετακινήσεων ευνοούν την εξάπλωση παθογόνων παραγόντων.

Σημαντική άνοδος σημειώθηκε το διάστημα 2019-20, όταν οι επιδημίες ζωονόσων αντιστοιχούσαν στο 50% των «σημαντικών συμβάντων δημόσιας υγείας». 

Ο ιός του Έμπολα και άλλοι ιοί αιμορραγικού πυρετού ευθύνονταν για το 70% αυτών των επιδημιών, με το υπόλοιπο να αφορά λοιμώξεις όπως η ευλογιά των πιθήκων, ο άνθρακας και η πανώλη.

 Η δρ Ματσχιντίσο Μοέτι, διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική τόνισε πως: ««Πρέπει να δράσουμε τώρα για να περιορίσουμε τις ζωονόσους πριν προκαλέσουν εκτεταμένες λοιμώξεις και καταστήσουν την Αφρική εστία αναδυόμενων λοιμωδών νοσημάτων».
 

 Στη διάρκεια της επιδημίας Έμπολα που ξέσπασε στη Δυτική Αφρική το 2014, ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται με εκρηκτικό ρυθμό όταν έφτασε σε μεγάλες πόλεις. Σκότωσε τελικά περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και προκάλεσε κρούσματα σε αρκετές ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 949 access attempts in the last 7 days.