Αφρική: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του θανατηφόρου ιού Μάρμπουργκ

 
Είναι άκρως μεταδοτικός και αντίστοιχος με τον ιό του Έμπολα.
Νόσος από ιό Μάρμπουργκ (Marburg)

Νόσος από ιό Μάρμπουργκ (Marburg)

Οι Αρχές στην Γκάνα, χώρα της Δυτικής Αφρικής επιβεβαίωσαν δύο κρούσματα του θανατηφόρου ιού Μάρμπουργκ (Marburg),  που φέρεται να είναι άκρως μεταδοτικός και αντίστοιχος με τον ιό του Έμπολα.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, τα δείγματα των δύο ασθενών διαγνώστηκαν θετικά πριν από μερικές ημέρες, έχοντας υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Σενεγάλης. Οι νοσούντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ασάντι, όπου και κατέληξαν.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως 98 άτομα βρίσκονται προληπτικά σε καραντίνα, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με τους δύο νοσούντες.

Μετάδοση και συμπτώματα

Ο ιός μεταδίδεται από συγκεκριμένα είδη νυχτερίδων, τα λεγόμενα fruit bats και διασπείρεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω των σωματικών υγρών. Τα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, μυικοί πόνοι, εμετοί και αιμορραγία.

Οι ειδικοί συνιστούν τους πολίτες να μένουν μακριά από σπηλιές και να μαγειρεύουν επιμελώς τα γέυματά τους, πριν τα καταναλώσουν.

Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό Μάρμπουργκ

Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό Μάρμπουργκ, ωστόσο οι γιατροί αναφέρουν πως εάν ο ασθενής πίνει πολύ νερό ή ξεκινά θεραπεία για ορισμένα συμπτώματα, οι πιθανότητες να επιζήσει αυξάνονται.

Κατά το παρελθόν, αρκετές φορές στην Αφρική έχουν υπάρξει ξεσπάσματα της νόσου. Η πρώτη έξαρση, πάντως, είχε καταγραφεί στη Γερμανία τα 1967, με απολογισμό επτά θανάτους.  Η πιο φονική εξάπλωση της νόσου είχε σημειωθεί το 2005 στην Αγκόλα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άτομα.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 504 access attempts in the last 7 days.