Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να προκαλέσει νόσηση κάθε μήνα!

Το στέλεχος BA.5

 

Ένα ισχυρό νέο στέλεχος του Covid είναι ικανό να επαναμολύνει τους ασθενείς μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανάρρωσή τους από τον ιό, φοβούνται γιατροί από όλο τον κόσμο.

Το στέλεχος BA.5 έχει γίνει η νέα κυρίαρχη λοίμωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη στον πλανήτη. Οι γιατροί έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό ότι όσοι μολύνονται από τον Covid έχουν στη συνέχεια ένα επίπεδο ανοσίας κατά τις εβδομάδες που ακολουθούν.

Ωστόσο, η νέα παραλλαγή BA.5 έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την έννοια αυτή, με τους ασθενείς να αναφέρουν ότι βρίσκονται και πάλι θετικοί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάρρωση από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τη «Mirror». 

Ο Andrew Roberston, επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας στη Δυτική Αυστραλία, δήλωσε στο News.com.au: «Αυτό που βλέπουμε είναι ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με BA.2 και στη συνέχεια μολύνονται μετά από τέσσερις εβδομάδες».

«Έτσι, ίσως σε έξι έως οκτώ εβδομάδες αναπτύσσουν μια δεύτερη λοίμωξη και αυτή είναι, σχεδόν, σίγουρα BA.4 ή BA.5».

 Ο καθηγητής ανοσολογίας, Danny Altmann, συγγραφέας μιας πρόσφατης μελέτης για το στέλεχος, έγραψε στην εφημερίδα «Guardian» πώς οι λοιμώξεις Omicron ήταν μια «φτωχή ενίσχυση» της ανοσίας σε άλλες λοιμώξεις.

Και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και όταν ήταν τριπλά εμβολιασμένοι, είχαν 20 φορές λιγότερη εξουδετερωτική ”αντισωματική απάντηση” έναντι της Omicron.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι επιστήμονες ζήτησαν την επιστροφή μιας 10ήμερης περιόδου αυτοαπομόνωσης για τον Covid-19, για την προστασία του NHS (Εθνικού Συστήματος Υγείας) από την αναμενόμενη χειμερινή έξαρση.

Μια μελέτη του Lancet επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων που κολλάνε τον ιό εξακολουθούν να είναι μολυσματικοί σε κάποιο βαθμό μετά από πέντε ημέρες.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 505 access attempts in the last 7 days.