Πραξικόπημα Πλεύρη προκειμένου να ευνοήσει τον Πατούλη – Έντονη αντίδραση των Ιατρικών Συλλόγων

Μίνι πραξικόπημα, προκειμένου να ευνοήσει τον Πατούλη
Πατούλης Πλεύρης

Μίνι πραξικόπημα, προκειμένου να ευνοήσει τον Πατούλη

Λίγες μέρες πριν αναρτήσουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι την ανακοίνωση για τις εκλογές, ο κ. Πλεύρης κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή (κλικ εδώ) και αλλάζει τον αριθμό των εκλεκτόρων, ευνοώντας προκλητικά τρείς Συλλόγους: της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σε έκτακτη σύνοδο Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, οι 57 εκ των 59 Προέδρων δήλωσαν την κατηγορηματική τους διαφωνία, ανάμεσα σ΄ αυτούς και της Θεσσαλονίκης.

Μόνο δύο πρόεδροι, οι οποίοι μέχρι τώρα έκαναν τους ανήξερους, συντάχθηκαν με τον κ. Πλεύρη: οι κκ Πατούλης και Πλατανησιώτης (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς)

Μίνι πραξικόπημα, προκειμένου να ευνοήσει τον Πατούλη

Ο Θάνος Πλεύρης, έχοντας μεγαλώσει σε περιβάλλον όπου οι δικτατορίες και τα πραξικοπήματα αποτελούσαν αντικείμενα θαυμασμού, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διοργανώσει ένα μίνι πραξικόπημα, προκειμένου να ευνοήσει τον Πατούλη, προσδοκώντας μικροκομματικά πως θα έχει ανάλογη ανταπόδοση όποτε γίνουν εκλογές, μιάς και η δημοφιλία του βρίσκεται διαρκώς στο ναδίρ.

Ήδη αρκετοί πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων που πρόσκεινται στο κυβερνόν κόμμα δήλωσαν κατηγορηματικά στον κ. Πλεύρη πως δεν τους εκφράζουν τέτοιες πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις που μετατρέπουν τον ΠΙΣ σε Σύλλογο Αττικής και περιχώρων, προκειμένου ο Πατούλης και η παρέα του να ελέγξουν τόσο το ΔΣ όσο και τη Γενική Συνέλευση, οδηγώντας όλους τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας σε αδρανοποίηση.

Δυστυχώς, όσο η Νέα Δημοκρατία βουλιάζει στο βόθρο της διαφθοράς και των υποκλοπών, τόσο αποθρασύνεται. Διοργανώνει μικρά ή μεγάλα πραξικοπήματα, ελπίζοντας πως έτσι θα επιπλεύσει και θα επιβιώσει, ενώ γνωρίζουν καλά στο κυβερνόν κόμμα τι μπορεί να επιπλεύσει σε τέτοιο δυσώδες περιβάλλον…

Για να δώσουν στο πιάτο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! στον Πατούλη

Άρον- άρον Πλεύρης και Γεραπετρίτης, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία, συνέταξαν την τροπολογία που δίνει 100 επιπλέον εκλέκτορες του ΙΣΑ στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, πιστεύοντας πως έτσι θα ελέγξουν και την πλειοψηφία του ΔΣ που θα προκύψει τον Φεβρουάριο του επομένου έτους, εκλέγοντας Πρόεδρο της αρεσκείας τους, ο οποίος μάλιστα φιγουράριζε στην τηλεδιάσκεψη κάνοντας διάλεξη περί .. απλής και άδολης αναλογικής!

Έντονη η αντίδραση των Συλλόγων της περιφέρειας

Δεν υπολόγιζαν προφανώς την έντονη αντίδραση των Συλλόγων της περιφέρειας στην πραξικοπηματική ενέργεια Πλεύρη, η οποία έγινε εντονότερη μετά την περιφρονητική συμπεριφορά που επέδειξε ο Πατούλης απέναντι σε συναδέλφους που προέρχονται από την επαρχία, τους οποίους λοιδορούσε.

Ο Πατούλης μπορεί να θεωρεί τους γιατρούς της Αθήνας ως υπηκόους του, είναι όμως αμφίβολο εάν θα καταφέρει να πείσει έστω και ελάχιστους εξ αυτών να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό όμως που κατάφεραν από κοινού με τον συνοδοιπόρο του από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά είναι να διχάσουν την φιλοκυβερνητική παράταξη και να οδηγήσουν τα στελέχη τους στην περιφέρεια σε συγκρότηση αντίπαλων ψηφοδελτίων, διαιωνίζοντας τη διάσπαση που κατατρώει τον ΠΙΣ.

Κανένας, εκτός των παρατρεχάμενων, δεν ενδιαφέρεται για την τύχη του Πατούλη.

Πολλοί όμως ενδιαφέρονται για ένα φορέα που θα εκπροσωπεί έντιμα τους γιατρούς και δεν θα είναι άθυρμα στην πολιτική εξουσία.

 

Και για να ξέρετε ποιοι το υπογράφουν
Ποιοι υπέγραψαν να  δώσουν στο πιάτο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! στον Πατούλη

Ποιοι υπέγραψαν να δώσουν στο πιάτο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! στον Πατούλη

Η τροπολογία
 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Sending
User Review
5 (1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 476 access attempts in the last 7 days.