ΕΚΛΟΓΕΣ (ΠΑΛΙ) : ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ

Αναρτήθηκαν οι τελικές οδηγίες στον ιστότοπο της 6ης ΥΠΕ.
Εκλογές

Εκλογές για την ανάδειξη αιρετού εκπροσώπου ιατρών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για θέματα ιατρών πλην ειδικευομένων της 6ης ΥΠΕ.

 

Οι προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη του  Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για θέματα ιατρών πλην ειδικευομένων της 6ης ΥΠΕ έγιναν στις 21/10/2022.

Από την εκλογή αυτή και μέχρι σήμερα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά!

Δεν υπάρχουν υποθέσεις που εκκρεμούν? Αμφιβάλλω αφού στις προηγούμενες θητείες μου οι συνεδριάσεις ήταν τακτικές – ακόμα και ανά 1-2 εβδομάδες – προκειμένου να μη παραγραφούν υποθέσεις που καθυστερούσαν αδικαιολόγητα.

Παραδόξως κατά την προηγούμενη θητεία, λόγω της πανδημίας, ΔΕΝ έγιναν οι προβλεπόμενες εκλογές (του 2020) παρά παρατάθηκε η θητεία των μελών της και την αντικατάσταση των μελών που ήταν Διοικητές νοσοκομείων από τους νέους διοικητές αλλά χωρίς παράταση της θητείας και συνεπώς χωρίς την παρουσία του αιρετού εκπροσώπου των ιατρών! 

Ωστόσο το “Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ” συνεδρίασε αρκετές φορές με την ατελή αυτή σύνθεση και εκδίκασε κάποιες υποθέσεις. Προφανώς ότι είναι νόμιμο δεν χρειάζεται να είναι και… ηθικό.

Αρκούσε μάλλον το ότι οι εκδικαζόμενες υποθέσεις κρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο χωρίς να απαιτείται η παρουσία του εκπροσώπου των γιατρών του ΕΣΥ. 

Δεν υπονοώ ότι έγιναν κακοδικίες αλλά θεσμικά διαφωνώ να εκδικάζονται υποθέσεις που αφορούν ιατρούς του ΕΣΥ χωρίς την παρουσία εκλεγμένου εκπροσώπου των ιατρών. 

Τελικά στις 21/10/2022 έληξαν/εξαντλήθηκαν τα νομικά περιθώρια για περαιτέρω παρατάσεις και οδηγηθήκαμε στις προβλεπόμενες εκλογές – έστω με 2 χρόνια καθυστέρηση – όπου οι συνάδελφοι της 6ης ΥΠΕ με τίμησαν και πάλι με την ψήφο τους και την επανεκλογή μου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ για την 3η μου θητεία.

Και τώρα, 4 μήνες μήνες αργότερα, καλούμαστε και πάλι σε εκλογές για την ανάδειξη του αιρετού εκπροσώπου ιατρών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για θέματα ιατρών πλην ειδικευομένων της 6ης ΥΠΕ.

Δείτε:   ΥΠΟΒΟΛΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ-ΙΑΤΡΩΝ-2023

 

Σήμερα κατέθεσα και πάλι την υποψηφιότητά μου κι ευελπιστώ στην στήριξη των συναδέλφων και πάλι για είναι δυνατή η φωνή των γιατρών του ΕΣΥ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ. 

 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Εκλογές για την ανάδειξη αιρετού εκπροσώπου ιατρών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για θέματα ιατρών πλην ειδικευομένων της 6ης ΥΠΕ.
No Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 592 access attempts in the last 7 days.