Κώστας Γιαννάκενας : Υποψήφιος εκπρόσωπος ιατρών ΕΣΥ στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

 

Όταν έληξε η θητεία του Πειθαρχικού Συμβουλίου που είχε εκλεγεί το 2018, δεν έγιναν εκλογές (έπρεπε να είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2020) “λόγω πανδημίας” παρά παρατάθηκε με εντολή άνωθεν η θητεία όλων των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΛΗΝ του εκλεγμένου εκπροσώπου των γιατρών… εμένα.  
 
Με πιθανώς νόμιμο τρόπο (αλλά θεσμικά και ηθικά?) το Πειθαρχικό λειτουργούσε χωρίς εκπρόσωπο των γιατρών εκδικάστηκαν και κάποιες υποθέσεις που κατέληξαν σε ετυμηγορία με την οποία θα είχα διαφωνήσει (με τα όσα στοιχεία είχα στη διάθεσή μου).
 
Δεν υπονοώ ότι έγιναν κακοδικίες αλλά θεσμικά διαφωνώ να εκδικάζονται υποθέσεις που αφορούν ιατρούς του ΕΣΥ χωρίς την παρουσία εκλεγμένου εκπροσώπου των ιατρών. 
 
Με καθυστέρηση 2 ετών ξαναγίνονται εκλογές για το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ κι ευελπιστώ με την δική σας ψήφο να συνεχίσω να αγωνίζομαι αμερόληπτα για το δίκαιο των αποφάσεων και την δικαιοσύνη – Μια δικαιοσύνη που έχει τόσο κλονιστεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις τις εκφράσεις.
 
Τα παρακάτω τα είχα γράψει απευθυνόμενος στους ιατρούς ΕΣΥ της 6ης ΥΠΕ εν όψει των εκλογών τον Οκτώβριο του 2020 με την ανάλογη τροποποίηση ημερομηνίας. 
Οι εκλογές που δεν έγιναν ΠΟΤΕ… λόγω πανδημίας.  Τα επαναλαμβάνω και σήμερα αφού οι θέσεις μου και οι αρχές παραμένουν αμετάβλητες. 

Στις 21 Οκτωβρίου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετού εκπροσώπου ιατρών του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου αρμοδίου για θέματα ιατρών πλην ειδικευομένων της 6ης ΥΠΕ.

 

Είμαι ένας από τους υποψήφιους διεκδικώντας την επανεκλογή μου.

 

Οι εκλογές αυτές έχουν ΘΕΣΜΙΚΟ και μόνο χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να σχετίζονται με κομματικές ή άλλες αντιλήψεις ή επιδιώξεις.

Το ζητούμενο από ένα μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι η αμεροληψία, το αίσθημα δικαιοσύνης που θα πρέπει να εκφράζεται ανεπηρέαστα και η παντελής έλλειψη “υποκειμενικών” κριτηρίων.

 

Τα παραπάνω θεωρώ ότι τα έχει δείξει η ενασχόλησή μου με το Πειθαρχικό Δίκαιο από την πρώτη μου εκλογή ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών από το 1999 και η εν συνεχεία αδιάκοπη επανεκλογή μου στην θέση αυτή όπου είμαι μέλος μέχρι σήμερα – και διεκδικώντας και πάλι την επανεκλογή μου ως το μέλος με την πιο πολύχρονη θητεία 🙂

 

Η υπέρτατη τιμή αναγνώρισης της εμπιστοσύνης με την οποία με τίμησαν οι συνάδελφοι ήταν όταν έλαβα περισσότερους ψήφους (για το Πειθαρχικό Συμβούλιο) απ’ όσους έλαβε για το Δ.Σ. η παράταξη με την οποία διεκδικούσα την εκλογή μου έχοντας λάβει ψήφους και από μέλη άλλων παρατάξεων. Τιμή μεγάλη αλλά και βαριά ευθύνη απέναντι σε αυτούς που με εμπιστεύονται και με επανεκλέγουν τόσα χρόνια.

 

Διεκδίκησα την εκλογή μου στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ στις προηγούμενες εκλογές όπου τιμήθηκα με το 70,5% των συνολικών ψήφων και την εκλογή μου στο Συμβούλιο.

 

Στη διάρκεια της θητείας μου θεωρώ ότι στάθηκα άξιος της εμπιστοσύνης αυτών που με είχαν τιμήσει σε μια ιδιαίτερα “δύσκολη” περίοδο όπου η εκδίκαση πληθώρας υποθέσεων που είχαν συσσωρευτεί, με κίνδυνο την παραγραφή τους, επέβαλλε συχνές και πολύωρες συνεδριάσεις από τις οποίες δεν απουσίασα ποτέ – με μία μόνο εξαίρεση λόγω συνεδρίου στο εξωτερικό.

 

Αντιληπτή θεωρώ πως ήταν και η αμεροληψία και το δίκαιο των αποφάσεων που λάβαμε χωρίς να υπάρχουν προσφυγές και ενστάσεις ακόμα και από τους καταγγελόμενους στους οποίους υπεβλήθησαν ποινές.

 

Δεν υποτιμώ τις προθέσεις ούτε το ήθος των υπολοίπων υποψηφίων, άλλωστε κάποιους δεν τους γνωρίζω προσωπικά για να έχω άποψη, και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία με την ευχή να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που θα αναλάβει όποιος κι αν εκλεγεί.

 

Η διεκδίκηση επανεκλογής μου δεν κρύβει φιλοδοξίες ή κατάκτηση “καρέκλας” αλλά αντικατοπτρίζει την επιθυμία μου να προσφέρω στην απόδοση δικαιοσύνης και στον αγώνα κατά της δυσφήμισης του κλάδου μας που τόσο έχει πληγωθεί από αντιδεοντολογικές πράξεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν ούτε με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας ούτε με τον Ιερό Όρκο που πήραμε.

 

Ευελπιστώ ότι οι συνάδελφοι θα μου δώσουν και πάλι την ευκαιρία να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους. Το αντιλαμβάνομαι ως θέμα Τιμής να ανταποκριθώ και πάλι στην εμπιστοσύνη σας.

 

Με σεβασμό,

Κώστας Γιαννάκενας (MD, PhD)

Πυρηνικός Ιατρός – Δ/ντής ΕΣΥ – ΠΓΝ Πατρών

 
Δείτε επίσης:   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.