Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για το θάνατο του Τάκη Νικολόπουλου

Τάκης Νικολόπουλος

Τάκης Νικολόπουλος

 

Η ανακοίνωση:

Το Σάββατο 22.10 στην Πρέβεζα στη γη της Δήμητρας, που λάτρεψε ο ένας τον άλλον, έγινε εκδήλωση τιμής για το αιώνιο ταξίδι για τον Τάκη Νικολόπουλο.

Ο Τάκης ήταν από τους Γαργαλιάνους και μεγάλωσε στον Πειραιά. Μαζί με τη Δήμητρα ζήσανε στα Γιάννενα καθώς εργάστηκαν για 30 χρόνια στο νοσοκομείο της πόλης. 

Ανέπτυξε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του μια έντονη πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική δράση. Υπηρέτησε με σεμνότητα τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς τόσο στην ενεργό πολιτική του δράση όσο και στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Διετέλεσε Διοικητής της 6ης ΥΠΕ στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κατάφερε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να κρατήσει όρθια την δημόσια υγεία της περιοχής δουλεύοντας με αυταπάρνηση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Του οφείλουμε πολλά για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά του, Αποστόλη και Μαρία.

Καλό ταξίδι Σύντροφε Τάκη!

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΟΛΙΟ: 

Με τον Τάκη Νικολόπουλο γνωριστήκαμε λίγο πριν το 2000. Μετά το 2000 συνεργαστήκαμε πολύ στενά στην ΟΕΝΓΕ αλλά και σαν Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας και Ηπείρου αντίστοιχα. Στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2008-2010 για την διεκδίκηση του 48ωρου σταθήκαμε δίπλα-δίπλα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μέσα από αυτούς τους αγώνες γεννήθηκε μια φιλία που δεν μπορεί να σβήσει ποτέ.

Συμπορευτήκαμε μαζί στην ΟΕΝΓΕ (της οποίας διατέλεσε και Ταμίας) μέχρι την συνταξιοδότησή του και (συνεπώς) την αποχώρησή του από την ΟΕΝΓΕ και τα συνδικαλιστικά δρώμενα. Θεωρώ ότι το ήθος του, η εντιμότητά του και ο μειλίχιος χαρακτήρας του αναγνωρίστηκαν όταν τοποθετήθηκε Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ο Τάκης ήταν από του λίγους ανθρώπους που θα μπορούσα να τον ακούω άκοπα να τοποθετείτε επί των ζητημάτων που απασχολούσαν. Χωρίς εξάρσεις, χωρίς θυμό και με καθαρό πολιτικό λόγο χωρίς αφορισμούς και λίβελλους κέρδιζε επάξια το ακροατήριό του και ενέπνεε τον σεβασμό ακόμα και στους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Με χαμηλούς τόνους αλλά με ιδιαίτερη βαρύτητα λόγου, με πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση προβλημάτων και πάντα με ανιδιοτέλεια και προπάντων με αληθινή αγάπη για την κοινωνική δικαιοσύνη και το όραμα της Δημόσιας Υγείας για Όλους. Ο Τάκης υπήρξε ένα αυθεντικό παράδειγμα προς μίμηση για ότι θετικό πρεσβεύει η ιδεολογία της Αριστεράς… ένας γνήσιος Ανθρωπιστής κι ένας φίλος που μας λείπει και θα λείψει… ένας φίλος που θα ζεί όσο ζούμε εμείς που τον γνωρίζαμε.

Κώστας Γιαννάκενας


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 509 access attempts in the last 7 days.