Ευτράπελα και απατεωνιές

ΕΣΥ

Μερικά ευτράπελα που χαρακτηρίζουν τη διαδικασία που επέλεξε η κ. Γκάγκα στη σύνταξη και συζήτηση του Ν/Σ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ας δούμε μερικά ευτράπελα, τα οποία χαρακτηρίζουν τη διαδικασία που επέλεξε η κυρία Γκάγκα στη σύνταξη και συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Ευτράπελο 1ο

Στις συνοδευτικές εκθέσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή συμπεριλαμβάνεται και αυτή που αξιολογεί τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση. Δείτε λοιπόν πως αξιολογεί η κ. Γκάγκα τις 155 προτάσεις των πολιτών για το άρθρο 10, με το οποίο καταργείται η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση:

ΑΡΘΡΟ 10: ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΟΛΙΩΝ 155 Τα περισσότερα σχόλια αφορούν προσωπικές εκτιμήσεις των σχολιαστών υπέρ ή κατά της πρόσβασης των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. στον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής και δεν αξιολογούνται, καθώς για την τελική διαμόρφωση του άρθρου έχει συνεκτιμηθεί το σύνολο των ουσιωδών παραμέτρων.

Κοινώς σας έχουμε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μας..

Ευτράπελο 2ο

Στο νομοσχέδιο συμπεριλήφθηκαν μισθολογικές ρυθμίσεις, από τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί θα επωφεληθούν αύξησης 10% στις αποδοχές τους (ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 12,5%). Ακόμη και συνοικιακός λογιστής σε μισή ώρα θα μπορούσε να υπολογίσει το συνολικό ποσό που θα «επιβαρύνει» τον προϋπολογισμό.

Ε, λοιπόν το υπουργείο Υγείας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) αδυνατούν να το υπολογίσουν. Δείτε τι γράφει η Έκθεση του ΓΛΚ που κατατέθηκε μαζί με το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλούνται τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα:
αναμόρφωση του μισθολογικού καθεστώτος του αναφερόμενου ιατρικού προσωπικού, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με το επισπεύδον Υπουργείο, δεν μπορεί να προσδιορισθεί. (άρθρα 54-60)

 

Κι ένα σοβαρό

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες πανηγυρίζουν πως οι μισθολογικές αυξήσεις του νομοσχεδίου θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2022.

Λάθος. Θα ισχύσουν δύο μέρες νωρίτερα, συγκεκριμένα από 28/6/2022. Αν υποπτεύεστε κάποια απατεωνιά δεν πέσατε έξω.

Στις 28 Ιουνίου 2022 δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μισθολογικές ρυθμίσεις του 2017, σε συνέχεια προγενέστερης απόφασης του ΣτΕ που έκρινε επίσης αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012. Η κυβέρνηση λοιπόν, προκειμένου να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επαναφέρει το μισθολόγιο στα επίπεδα της κλαδικής σύμβασης του 2009, εισάγει νέο μισθολόγιο με γελοίες αυξήσεις, τις οποίες χορηγεί αναδρομικά από 28/6/22, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα προσφυγής των γιατρών ΕΣΥ στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ.

Άρθρο 68  Έναρξη ισχύος
η ισχύς του Κεφαλαίου Α’ του Μέρους ΙΔ’ του παρόντος νόμου (Μισθολογικές ρυθμίσεις) αρχίζει την 28η.6.2022

ΟΛΟΙ στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του Νομοσχεδίου

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 504 access attempts in the last 7 days.