Εφημερία «του τρόμου» στο “Λαϊκό” Νοσοκομείο

 
Η υποστελέχωση των νοσοκομείων τα καθιστά στην πράξη μη λειτουργικά
Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων τα καθιστά στην πράξη μη λειτουργικά

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του υπουργείου Υγείας, που προσπαθεί να απαντήσει στα κατά καιρούς δη­μοσιεύματα με τις καταγγελίες ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού για την κατάσταση που επικρατεί στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, και κυρίως σε εκείνα της πρωτεύουσας, αλλά και προσωπικά του υπουργού Θάνου Πλεύρη  που βγαίνει στις κάμερες επιχειρηματολογώντας ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης και η χρήση ράντσων στους διαδρόμους αντιμετωπίζονται επιτυχώς, αρχίζοντας να εκλείπουν, απλώς και μόνο επειδή ασθενείς από αυτά μεταφέρονται σε μικρότερες κλινικές -ιδιωτικός και μη- και σε νοσοκομεία της περιφέρειας, διαψεύδονται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

 

Η πραγματικότητα καθιστά τις ανακοινώσεις του υπουργείου και την επιχειρηματολογία του υπουργού καθαρά επικοινωνιακά.

 

Όπως η εφημερία την Κυριακή 2/4 στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Η κατάσταση που επικρατούσε σε αυτό κατά τη διάρκειά της μόνο εικόνα λει­τουργικού Εθνικού Συστήματος Υγείας για τους πολίτες της χώρας δεν φανέρωνε.

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το νοσοκομείο στο Γουδί κλήθηκε κατά την εφημερία του να διαχειριστεί 30 εισαγωγές, έχοντας μόλις δύο νοσηλευτές ανά βάρδια.

 

Οι ελάχιστοι, δε, γιατροί όλων των ειδικοτήτων ·χτυπούσαν τα κεφαλιά τους στον τοίχο· με τη σοβαρότητα των εισαγωγών που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

 

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων, που τα καθιστά στην πράξη μη λειτουργικά, έχει οδηγήσει στο φαινόμενο να παραιτούνται μόνιμοι νοσηλευτές επειδή δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση.

 

ΠΗΓΗ:  Εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( 05-04-2023)

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 559 access attempts in the last 7 days.