ΕΟΠΥΥ / Φιάσκο με το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας

Σε ακόμη ένα φιάσκο οδηγήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ ότι τελικά δεν θα ξεκινήσουν άμεσα οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναστέλλεται προσωρινά η έναρξη της «Δράσης Προληπτικών Διαγνωστικών Εξετάσεων για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, πρόγραμμα “Σπύρος Δοξιάδης”, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, έως ότου ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπονται».

Επιπλέον, την ώρα που οι δωρεάν εξετάσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει καθώς είχαν ήδη γίνει συμβάσεις με γιατρούς και εργαστήρια ο ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι «η προσωρινή αναστολή της Δράσης, κρίθηκε αναγκαία από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, ώστε με την ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση να διασφαλιστεί περαιτέρω η ποιότητα του προγράμματος, αφού θεσπίζεται διαδικασία προληπτικού ποιοτικού ελέγχου της τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών για την εξέταση HPV-DNA test».

 

Σημειώνεται ότι στο τέλος του προηγούμενου μήνα ο ΕΟΠΥΥ είχε αποστείλει πρόσκληση σε διαγνωστικά εργαστήρια και ιατρεία προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι γυναίκες από 21 έως 65 ετών.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Σε ακόμη ένα φιάσκο οδηγήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ ότι τελικά δεν θα ξεκινήσουν άμεσα οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

 
 
 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 578 access attempts in the last 7 days.