Ούτε τόσο δα μυστικό δε μπορούν να κρατήσουν Πλεύρης και επιτελείς του Μαξίμου!

 
Ούτε τόσο δα μυστικό δε μπορούν να κρατήσουν Πλεύρης και επιτελείς του Μαξίμου!
Αδιάντροποι!

Αδιάντροποι!

“Αν ξαναγίνουμε κυβέρνηση θα μετατρέψουμε όλα τα Νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Συντομογραφικά ΝΠΙΔ”.

 

Στο ερώτημα γιατί θα το πράξετε, η απάντηση είναι αφοπλιστική: επειδή δε διαφέρουν από τα Νοσοκομεία Δημοσίου Δικαίου, τουτέστιν τα ΝΠΔΔ.

Σίγουρα μας περνούν για ηλίθιους. Προσπαθούν να μας πείσουν πως το Ιδιωτικό δε διαφέρει από το Δημόσιο. Όταν πιεστούν αλλάζουν βιολί και ισχυρίζονται πως τα ΝΠΙΔ είναι πιο ευέλικτα από τα ΝΠΔΔ.

-Πιο ευέλικτα σε τι;

Εφόσον ισχυρίζονται πως οι προσλήψεις εργαζομένων θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, των γιατρών μέσω Συμβουλίων Κρίσης, οι προμήθειες μέσω διαγωνισμών, όντως φαινομενικά δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ούτε όμως και καμιά ιδιαίτερη ..ευελιξία.

Κι όμως υπάρχουν δεκάδες διαφορές και εκατοντάδες δυνατότητες να ξεφύγουν τα Δημόσια Νοσοκομεία από τον έλεγχο του Δημοσίου εάν μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου.

Αίρεται η μονιμότητα γιατρών και υπαλλήλων. Οι προσλήψεις θα γίνουν «τύπου ΑΣΕΠ».

Οι εργολάβοι θα γίνουν καθεστώς.

Οι προμήθειες θα γίνονται κατά κανόνα με απευθείας αναθέσεις.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα βάλουν για τα καλά πόδι στη διοίκηση των Νοσοκομείων και το πιθανότερο θα αποκτήσουν και μέλη στο ΔΣ.

Τα κόστη θα γίνουν «ανταγωνιστικά» και θα οδηγηθούμε στα αποκαλούμενα «αιματηρά εξιτήρια».

Και κυρίως, οι ιδιώτες θα έχουν βάλει –και με τη βούλα του νόμου- πόδι στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία θα γίνουν «τύπου ιδιωτικά».

Το όνειρο υπήρχε από την εποχή πατρός Μητσοτάκη, αναβίωσε επί ΠΑΣΟΚ από τον Αλέκο Παπαδόπουλο και έκτοτε βολόδερνε με περιστασιακές ρυθμίσεις σε ετερόκλητα νομοσχέδια, όπως αυτό της Μίνας Γκάγκα.

Τώρα λένε κατάμουτρα πως θα ολοκληρώσουν το σχέδιο άλωσης των Δημόσιων Νοσοκομείων αν ευαρεστηθούμε να τους (ξανα)ψηφίσουμε.

Ευχαριστούμε για την καλοσύνη και την απροκάλυπτη ευθύτητά τους, αλλά δεν…

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 1267 access attempts in the last 7 days.

%d