Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Κούγια για δήλωσή του στη δίκη Πισπιρίγκου

 
Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας

 
Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για σχόλια που έγιναν κατά το σημείο που, από το δικαστήριο, εξετάζονταν οι προσπάθειες ανάνηψης της μικρής Τζωρτζίνας από τον αναισθησιολόγο.

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ξεκίνησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, σχετικά με πρόσφατη δήλωσή του στα τηλεοπτικά μέσα, ως συνήγορος της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αναλυτικότερα, ο Αλ. Κούγιας, ως συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σχολιάζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης της μικρής Τζωρτζίνας από τον αναισθησιολόγο είχε δηλώσει:

«Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον; Δεν έχει σημασία μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα».

Η δήλωση του ποινικολόγου προκάλεσε την αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία απαίτησε ο κ. Κούγιας να ζητήσει άμεσα συγνώμη και παράλληλα ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών «να πράξει τα δέοντα» αν ο κ. Κούγιας δεν ζητήσει συγγνώμη.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 480 access attempts in the last 7 days.