Αίγιο: Ασθενής… ξυλοκόπησε δύο γιατρούς στο νοσοκομείο!

 
Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιγιάλειας
Γ. Ν. Αιγίου

Γ. Ν. Αιγίου

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας με στόχο γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, με έναν ασθενή να προσέρχεται σε κατάσταση αλλοφροσύνης και επιθετικότητας.

Από τη μανία του δεν γλίτωσαν δύο γιατροί  αλλά και άλλοι ασθενείς που έτυχε να είναι παρόντες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε τραυματισμός ενός τραυματιοφορέα που έσπασε το χέρι του εν ώρα συμπλοκής και κλήθηκε να παρέμβει η Αστυνομία.

Μόνο που την επόμενη ημέρα, συγγενείς του συλληφθέντα πήγαν και πάλι στο Νοσοκομείο με απειλητικές διαθέσεις, γιατί έμπλεξε με την αστυνομία ο συγγενής τους (!).

Για το περιστατικό αυτό, η Διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με αφορμή πρόσφατο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) , η Διοίκηση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ Αιγίου καταδικάζει απερίφραστα για μια ακόμη φορά κάθε μορφή βίας εναντίον του προσωπικού, το οποίο διαχρονικά υπερβάλλει εαυτόν προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Αυτονόητη είναι η πραγματοποίηση όλων των νόμιμων ενεργειών για το συγκεκριμένο επεισόδιο.»

Ραδιοφωνική παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ εξέφρασε τον προβληματισμό του και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίζεται τόσο η απρόσκοπτη και ασφαλής παροχή έργου εκ μέρους των γιατρών και του προσωπικού της δημόσιας υγείας, όσο και των ασθενών.

 

ΠΗΓΗ

 

ΣΧΟΛΙΟ

Αυτονόητο ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει υποχρέωση να κινηθεί νομικά κατά του δράστη.
 
Αυτονόητο όμως θα έπρεπε να είναι ότι στα νοσοκομεία θα πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό ασφαλείας αποτελούμενο από ικανούς και εκπαιδευμένους εργαζόμενους.
 
Επιπλέον θα έπρεπε να υπήρχε συγκεκριμένη ποινική νομοθεσία για βία και επιθέσεις κατά του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων μονάδων υγείας όπως λ.χ. στην Αυστραλία όπου η ποινή φτάνει τα 13 χρόνια φυλάκισης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Κ.Γ.

 

 


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 534 access attempts in the last 7 days.