Πάτρα: Οριστικό λουκέτο στο Κέντρο Βηματοδότη του Αγίου Ανδρέα

Ποιος ο λόγος
Βηματοδότης

Βηματοδότης

«Παρενέργειες» έχει προκαλέσει η οριστική διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Βηματοδότη στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Το Κέντρο Βηματοδότη του ΓΝΠ είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω μη πλήρωσης των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος, να υπάρχουν δηλαδή δύο πιστοποιημένοι γιατροί για τη λειτουργία του Κέντρου.

Η αναστολή λειτουργίας του αποφασίστηκε μετά τη συνταξιοδότηση του πιστοποιημένου γιατρού, με αποτέλεσμα όλοι οι ασθενείς που χρήζουν ένθεσης βηματοδότη εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, να μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γνώμης» πέραν της δεδομένης αύξησης αναμονής των συγκεκριμένων καρδιολογικών ασθενών, επιβαρύνεται ουσιαστικά η Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ ώστε ο επιπρόσθετος όγκος ασθενών να δημιουργεί λίστα προτεραιότητας για τους καρδιολογικούς ασθενείς ανάλογη της βαρύτητας των περιστατικών και επιπλέον να υπάρχουν ασθενείς σε επικουρικές κλίνες (ράντζα).

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από ιατρικούς κύκλους, αναφέρουν ότι οι συμβάσεις των πιστοποιημένων γιατρών έληγαν αφήνοντας προθεσμιακό κενό ώστε να είναι εκτός πλαισίου προϋποθέσεων που θέτει το Υπουργείο (αν και υπήρχαν άτομα προς υπογραφή ανανέωσης της σύμβασης) οπότε αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Βηματοδότη.

Το σημαντικό είναι ότι μετά τη διακοπή ενός Κέντρου τέτοιας φύσεως θα πρέπει να επαναληφθεί εξ αρχής η διαδικασία ίδρυσής του η οποία απαιτεί χρόνο και στο διάστημα αυτό η ροή των ασθενών θα κατευθύνεται αναγκαστικά αποκλειστικά στην Καρδιολογική του ΠΓΝΠ.

Με αφορμή την εξέλιξη ο  ∆ιευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, καθηγητής, Περικλής Νταβλούρος εστιάζει στην καθοριστική επιβάρυνση της Καρδιολογικής του ΠΓΝΠ λόγω της απουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα ενός άλλου Κέντρου Βηματοδότη στην περιοχή

 

 

ΠΗΓΗ:  εφημερίδα Γνώμη

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 888 access attempts in the last 7 days.