Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την ΜΕΘ Αγρινίου

«Η 6η ΥΠΕ να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ Αγρινίου», λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου
Γ.Ν. Αγρινίου

Γ.Ν. Αγρινίου

Να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, μετά την εμπλοκή και των δικαστικών αρχών, καλεί την 6η ΥΠΕ το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η παλαιότερη καταγγελία των νοσοκομειακών ιατρών της Ηπείρου, σχετικά με το επισφαλές, όπως επισήμαιναν, καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου. Μάλιστα αυτήν την περίοδο, οι εμπλεκόμενοι καλούνται για καταθέσεις

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου σε νέα ανακοίνωσή τους σήμερα, σχετικά με τις τελευταίες προκηρύξεις του Υπουργείου αναφέρουν πως οι αποφάσεις των Διοικήσεων των νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ οδηγούν με την υπερεφημέρευση και τις συνεχείς μετακινήσεις που επιβάλουν σε εργασιακή εξουθένωση.

Ως παράδειγμα αναφέρουν τους γιατρούς της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του ΓΝ Χατζηκώστα που αναγκάζονται για 6 μήνες να μετακινούνται για εφημερίες στη ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, σε ένα τμήμα που «εξακολουθεί να λειτουργεί με 2 μόνο ιατρούς και χωρίς καμία ενίσχυση με επικουρικό ή μόνιμο προσωπικό».

 Η εμπλοκή και των δικαστικών αρχών φέρεται πως έχει να κάνει με το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για ενίσχυση του ΕΣΥ, η συνεχιζόμενη και μεθοδευμένη εγκατάλειψη των νοσοκομείων της χώρας συνεχίζεται και στις τελευταίες προκηρύξεις οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε τα τεράστια κενά αλλά ούτε καν τις αποχωρήσεις – παραιτήσεις των συναδέλφων μας σε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου.

 Οι αποφάσεις των Διοικήσεων των νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ οδηγούν με την υπερεφημέρευση και τις συνεχείς μετακινήσεις που επιβάλουν σε εργασιακή εξουθένωση όσους συναδέλφους μετακινούνται για να λειτουργήσουν δυο νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι μετακινήσεις που επιβάλλονται:

α) Σε Ακτινοδιαγνώστρια, η οποία την ημέρα του διορισμού της στο ΠΓΝΙ, μετακινήθηκε για τρεις μήνες στο ΓΝ Άρτας. Η τρίμηνη μετακίνηση της ανανεώθηκε με έγγραφο που στερείται νομιμότητας (έγγραφο Διοικητικού Διευθυντή του ΓΝ Άρτας) και αυτή την εβδομάδα χωρίς ενημέρωση παραμένει μονή της όλη την εβδομάδα για εφημερίες και πρωινό ωράριο.

β) Στους ιατρούς της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του ΓΝ Χατζηκώστα που αναγκάζονται για 6 μήνες να μετακινούνται για εφημερίες στη ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, σε ένα τμήμα που εξακολουθεί να λειτουργεί με 2 μόνο ιατρούς και χωρίς καμία ενίσχυση με επικουρικό ή μόνιμο προσωπικό.

γ) Στους παιδιάτρους του ΠΓΝΙ για το ΓΝ Χατζηκώστα, που παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι δεν υπάρχει θέμα με τους παιδιάτρους λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε η μετακίνηση συναδέλφων προς το ΓΝ Χατζηκώστα.”

Η ΕΙΝΗ καλεί τη Διοίκηση της 6η ΥΠΕ:

1. Να αναζητήσει λύσεις πέρα από την μετακίνηση της συγκεκριμένης συναδέλφου από το ΠΓΝΙ . Η προκήρυξη μιας θέσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Ν. Άρτας τμήμα που υπηρετεί ένας μόνο ιατρός είναι απλά κοροϊδία και δεν καθιστά το τμήμα λειτουργικά ανεξάρτητο. Προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία είναι η άμεση προκήρυξη και των 4 κενών οργανικών θέσεων στο τμήμα.

2. Να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, μετά την εμπλοκή και των δικαστικών αρχών Αγρινίου.

3. Να γίνουν άμεσα νέες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων Παιδιάτρων ΕΣΥ στο Νοσοκομείο, πέραν της μίας προκηρυχθήσης θέσης, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς μετακινήσεων από το ΠΓΝΙ ή από άλλες δομές».

 

ΠΗΓΗ:   agriniopress.gr

 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 505 access attempts in the last 7 days.