Και η λιτότητα στην υγεία συνεχίζει

pic

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Και η  λιτότητα στην υγεία συνεχίζει 

 

Πλούσια, δυστυχώς, συνεχίζουν και σήμερα να είναι τα παραδείγματα του ανάλγητου τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι πολίτες, από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Οι άποροι συμπολίτες μας (αυτοί δηλαδή που το ίδιο το κράτος επίσημα τους πιστοποιεί ως άπορους και τους εκδίδει το βιβλιάριο απορίας) βιώνουν πολλές φορές ένα Γολγοθά να βρουν τα φάρμακά τους.  Συχνά αναγκάζονται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, και σε πολλές περιπτώσεις όταν το δημόσιο νοσοκομείο δεν έχει να τους διαθέσει συγκεκριμένα φάρμακα που έχουν ανάγκη, καταλήγουν να τα πληρώνουν από την τσέπη τους ή να τα αναζητούν στα κοινωνικά ιατρεία / φαρμακεία.

Έχουμε δεχτεί το τελευταίο διάστημα 2 επώνυμες καταγγελίες τις οποίες και σας μεταφέρουμε.

1) Ασφαλισμένη άνεργη εγκυμονούσα γυναίκα θα αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα από 300 ευρώ για να κάνει τις βασικές και άκρως απαραίτητες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη της, γιατί ο ΕΟΠΥΥ πλέον δεν καλύπτει αυτό το κόστος! Πιο συγκεκριμένα οι εξετάσεις αυτές είναι:

Απλός Μηνιαίος Υπέρηχος: 10 ευρώ/μήνα
Αυχενική Διαφάνεια: 110 ευρώ
Β επιπέδου: 90 ευρώ
Έλεγχος Doppler: 50 ευρώ

2) Από τις 20 Ιουνίου 2015 έχουμε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση μέχρι σήμερα, για έναν 60-χρονο ασφαλισμένο με 70% αναπηρία , συνταξιούχο πατέρα 2 ανήλικων παιδιών – με πολλά προβλήματα υγείας (ακρωτηριασμένο δεξί κάτω άκρο, αποκόλληση αμφιβληστροειδούς αριστερού οφθαλμού, διαβητικός ινσουλινοεξαρτώμενος) – ο οποίος έχει επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης του τεχνητού δεξιού σκέλους. Το κόστος για το τεχνητό μέλος μπορεί να φτάσει στις 10,000 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει μόνο τα 3,500 ευρώ μετά από 18 μήνες. Ο πολίτης αδυνατεί να καλύψει το κόστος αυτό από μόνος του (παρότι έχει βρεθεί προμηθευτής που θα μειώσει το κόστος αγοράς κατά το ήμισυ) με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο τεχνητό μέλος.

Εμείς για άλλη μια φορά αναρωτιόμαστε, πως γίνεται το κράτος μας να βρίσκει δισεκατομμύρια ευρώ για τις τράπεζες και να μην μπορεί να καλύψει τις ΒΑΣΙΚΕΣ ανάγκες των πολιτών του; Με την νέα συμφωνία η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει περαιτέρω τις δαπάνες για το ΕΣΥ κατά 0.5% του ΑΕΠ, δηλαδή σε σχέση με το ΑΕΠ του 2014 κατά 933 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δηλαδή σημαίνει πλήρη διάλυση του ΕΣΥ και μεγαλύτερους αποκλεισμούς όχι μόνο για τους ανασφάλιστους (που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα βοηθήσει) αλλά και για τους ασφαλισμένους.

Για πόσο ακόμα θα βασανίζονται οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας;

Eίμαστε σε αναμονή απαντήσεων για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ανωτέρω περιπτώσεις που καταγγέλλουμε, καθώς και για το τι μέλει γενέσθαι με τις περικοπές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας…

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.