Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.)

 

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) είναι ένα συνδικαλιστικό σχήμα που ιδρύθηκε το 1989 για να εκπροσωπήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς στους αγώνες για ένα δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας βασισμένο πάνω σε αρχές ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες η Ε.Σ.Ι. ήταν η πλειοψηφική παράταξη στην Ε.Ι.Ν.Α. και τίμησε την εμπιστοσύνη των γιατρών που την στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και που μέσα από τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες ανέδειξαν την Ε.Ι.Ν.Α. πρωτοπόρα Ένωση πανελλαδικά. Πρωτοστατήσαμε στην νομοθέτηση ενός ανθρώπινου ωραρίου εργασίας με προσφυγές ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πετύχαμε την νομοθέτηση των υποχρεωτικών περιόδων ανάπαυσης (ρεπό). Το 2009 η Ε.Ι.Ν.Α. ήταν πρωτεργάτης στην επίτευξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κατακτήσαμε την πρώτη αύξηση μισθών μετά από 11 χρόνια στασιμότητας.

Η Ε.Σ.Ι. σαν πλειοψηφική (και ενίοτε μονοπαραταξιακή) παρουσία στην Ε.Ι.Ν.Α. καθιέρωσε την Ένωση μας στις συνειδήσεις της τοπικής κοινωνίας για την συμμετοχή μας στους κοινωνικούς αγώνες και την μαχητικότητά της αλλά κυρίως για την αξιοπρεπή και ηθική στάση. Η μεγαλύτερή μας νίκη ήταν η κατάκτηση τους σεβασμού τόσο της κοινωνίας και των νοσοκομειακών γιατρών όσο και των αντιπάλων μας και ο λόγος μας είχε πάντα βαρύτητα, αντικειμενικότητα και συνέπεια.

Χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες, χωρίς μισαλλοδοξία και ανέξοδους λεονταρισμούς στο λόγο μας, η Ε.Σ.Ι. ήταν και θα είναι πάντα ένα ανοιχτό προοδευτικό σχήμα, διεπόμενο από μια φιλοσοφία αλληλεγγύης, υπευθυνότητας και συνεργασίας σαν όπλο απέναντι στα όποια προβλήματα καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε. Από τις τάξεις της  Ε.Σ.Ι. έχουν αγωνιστεί γιατροί από όλο το προοδευτικό πολιτικό φάσμα ενάντια στα κοινά προβλήματα και τους κοινούς αντιπάλους – πάντα με πολυφωνία και αλληλοσεβασμό και χωρίς φράξιες.

Πάνω στα ίδια και διαχρονικά σταθερά διεκδικητικά πλαίσια, ζητάμε και πάλι την στήριξή σας. Παρά την αλλαγή πολιτικής στη χώρα και παρά τις όποιες προσπάθειες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες θεωρούμε ότι τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας εμμένοντας στα πάγια αιτήματά μας. Πάντα όμως με αντικειμενικότητα αντί μισαλλοδοξίας, σοβαρότητα και διάλογο αντί για ανέξοδο και ξύλινο λόγο και πάντα με προτάσεις και διαπραγμάτευση αντί της στείρας και ισοπεδωτικής άρνησης.

Ήθος, αξιοπρέπεια και συντονισμένος αγώνας. Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινούταν πάντα η Ε.Σ.Ι. και με αυτούς θα συνεχίσουμε. Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας και στα οράματά μας και συνεχίζουμε, πάντα αγωνιστικά, πάντα κόντρα στις σκοπιμότητες και πάντα με εντιμότητα.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Ε.Σ.Ι.

  • Για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους.
  • Για προσλήψεις ΝΕΩΝ γιατρών στο Σύστημα Υγείας με μόνιμες εργασιακές σχέσεις για την αντιμετώπιση της Ιατρικής Μετανάστευσης και ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την εντατικοποίηση
  • Για αξιοπρεπές μισθολόγιο αντίστοιχο της εργασίας μας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
  • Για ριζική αλλαγή στο Σύστημα Εκπαίδευσης των Ειδικευομένων γιατρών με Ενιαίο Πανελλαδικό Πρόγραμμα χωρίς εξαρτήσεις από φαρμακευτικές εταιρείες ή άλλους παράγοντες
  • Για Ορθολογική Διαχείριση και αντιμετώπιση της Διαφθοράς και των Ιδιωτικοποιήσεων.
  • Για το ΠΓΝΠ: ξεκάθαρη κατοχύρωση του αυτόνομου ρόλου των γιατρών ΕΣΥ

 

Λέμε ΟΧΙ στους νοσταλγούς της Στασιμότητας και της Διάλυσης του Ε.Σ.Υ.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 592 access attempts in the last 7 days.