Στη δημοσιότητα τα μέλη του κυκλώματος που έκλεβε και πουλούσε πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα

Δύο από την Αιτωλοακαρνανία – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Στη δημοσιότητα τα μέλη του κυκλώματος που έκλεβε και πουλούσε πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα

Η ομάδα συντονιζόταν από τον “αρχηγό” ο οποίος είναι Αιγύπτιος

 

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες, των 9 συλληφθέντων για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων που προορίζονταν για καρκινοπαθείς.

Η δικογραφία για την υπόθεση φαίνεται να παραθέτει πληθώρα στοιχείων για τον τρόπο δράσης και την δομή της οργάνωσης, η οποία φαίνεται να ξεκίνησε το 2013 και λειτουργούσε με πυρήνες-ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η πρώτη και βασική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν αυτή που εξασφάλιζε τα απαιτούμενα παράνομα έγγραφα, ιατρικές βεβαιώσεις, συνταγογραφήσεις κλπ, και εν συνεχεία μεριμνούσε για την προμήθεια των υψηλού κόστους φαρμάκων, κυρίως νοσοκομειακής χρήσης, από δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η ομάδα συντονιζόταν από τον “αρχηγό” ο οποίος είναι Αιγύπτιος, ή – εν απουσία του – από μία γυναίκα συγκατηγορούμενη του. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται οι κατηγορούμενοι γιατροί και οι συγκατηγορούμενοί τους νοσηλευτές.

Ένας άλλος πυρήνας αναλάμβανε την αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, τα σημεία αποθήκευσης για τα πολύτιμα φάρμακα που χρειάζονταν ειδικές συνθήκες φύλαξης σε ψύξη κλπ, ήταν ένα ιχθυοπωλείο στην Δημοτική Αγορά Καλλιθέας, αλλά και ένα ανθοπωλείο.

Μία συγκεκριμένη ομάδα φρόντιζε αποκλειστικά την προμήθεια της οργάνωσης με τα υπεξαιρεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ μία ακόμη ομάδα δρούσε.

Η δράση του τέταρτου πυρήνα, αφορά κυρίως την προμήθεια του κυκλώματος με φαρμακευτικά σκευάσματα που υπεξαιρούσαν από άλλα δημόσια νοσοκομεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ή προμηθεύονταν από φαρμακεία ιδιωτών.

Από το υλικό της υπόθεσης προκύπτει πως οι γερμανικές Αρχές ειδοποίησαν πριν περίπου δύο χρόνια τις ελληνικές αρχές, ότι σε έλεγχο που διενήργησαν σε γερμανική φαρμακαποθήκη εμφανιζόταν να έχει εισάγει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από φαρμακείο ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Στο χώρο της φαρμακαποθήκης βρέθηκαν φαρμακευτικά προϊόντα με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας.

Ο έλεγχος τιμολογίων αποκάλυψε ότι για τα έτη 2013-2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια για αγορά φαρμάκων, κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, από εταιρεία με έδρα το Κάιρο προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Παράλληλα, βρέθηκαν και τιμολόγια πώλησης των ίδιων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς την φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία που φαίνεται να διακίνησε στο εξωτερικό περισσότερα από 14.000 ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα, κυρίως υπεξαιρεθέντα από ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά τουλάχιστον 13,6 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τους:

Α) (επ.) DEYAB HUSSEIN (ον.) MOHAMMED RABIE του MOHAMED DEYAB και της ZEINAB ABDEL MAKSOUD, που γεννήθηκε την 21-01-1948 στην Αίγυπτο,

 

DEYAB HUSSEIN

DEYAB HUSSEIN

 

Β) ΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα του Ιωάννη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε την 27-11-1961 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου,

 

 ΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα ΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα

 

Γ) ΒΑΡΒΕΡΗ Εμμανουήλ του Νικολάου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε 19-11-1954 στο Περιστέρι,

 

ΒΑΡΒΕΡΗ Εμμανουήλ

ΒΑΡΒΕΡΗ Εμμανουήλ

ΒΑΡΒΕΡΗ Εμμανουήλ

 

Δ) (επ) ΜΑΧΜΟΥΤ (ον) ΜΑΧΕΡ του AHMED Οrabi και της Bahia, που γεννήθηκε 01-11-1959 στην Αίγυπτο,

ΜΑΧΜΟΥΤ ΜΑΧΕΡ

ΜΑΧΜΟΥΤ ΜΑΧΕΡ

 

Ε) ΛΑΓΟΥΔΗ Δημήτριο του Θεοδώρου και της Αθηνάς, που γεννήθηκε 18-06-1959 στην Πρέβεζα,

ΛΑΓΟΥΔΗ Δημήτριο

ΛΑΓΟΥΔΗ Δημήτριο

 

ΣΤ) ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αικατερίνη του Χρήστου και της Γεωργίας, που γεννήθηκε την 13-02-1965 στην Αιτωλοακαρνανία,

 

ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αικατερίνη

ΚΑΤΑΠΟΔΗ Αικατερίνη

Ζ) ΠΑΤΗΛΑ Γεωργία του Γρηγορίου και της Ανδριανής, που γεννήθηκε 10-06-1969 στην Άρτα,

ΠΑΤΗΛΑ Γεωργία

ΠΑΤΗΛΑ Γεωργία

 

Η) (επ) MOUSSA (ον) SALEM του ABDELMOATI και της SAYIDA που γεννήθηκε 07-09-1967 στην Αίγυπτο,

MOUSSA SALEM

MOUSSA SALEM

 

Θ) ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρο του Φιλίππου και της Αντιγόνης που γεννήθηκε την 08-12-1957 στην Αθήνα.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρο

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρο

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία,

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 11012 της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

 

Διαφθορά
  • Stars
Sending
User Review
5 (1 vote)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 642 access attempts in the last 7 days.