Κορωνοϊός: 150 υγειονομικοί θετικοί στον ιό στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα σε υγειονομικούς σε όλη τη χώρα
Όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη έτσι και στη χώρα μας, οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό.

Στο γεγονός είχε αναφερθεί από τις αρχές της πανδημίας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εμείς οι υγειονομικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης κι είναι φυσικό να τρώμε και τις περισσότερες σφαίρες”.

Στους 150 υγειονομικούς, αποτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που νόσησαν από τον κορωνοϊό τον τελευταίο διάστημα.

Εστίες διασποράς έχουν σημειωθεί σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, με τελευταία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, την Παμμακάριστο και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Από την μόλυνση Covid-19 δεν έχουν γλιτώσει, ούτε τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

“Εκατόν πενήντα συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: “Κάθε ημέρα μεγαλώνει ο αριθμός των νοσούντων συναδέλφων. Ζητάμε να γίνονται περισσότερα προληπτικά τεστ στο προσωπικό των νοσοκομείων, να υπάρξει βελτίωση στα μέσα ατομικής προστασίας και να επανέλθει η καραντίνα στο προσωπικό που αποτελεί “επαφή” με επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς τώρα η καραντίνα δεν τηρείται λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, χρειάζονται παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές εντός των νοσοκομείων, για την αποφυγή της διασποράς”, σημειώνουν τα μέλη της.

Πριν από 10 ημέρες, η ανησυχία των υγειονομικών αρχών είχε επικεντρωθεί σε νοσοκομεία της Αττικής, όπως το “Θριάσιο” Ελευσίνας και το “Σωτηρία”, ενώ τώρα σειρά έχουν μεγάλα νοσοκομεία στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: 10 υγειονομικοί με Covid-19 την τελευταία εβδομάδα

Τρεις γιατροί και επτά νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την τελευταία εβδομάδα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και οι δέκα εργάζονται στις παθολογικές κλινικές και την κλινική Covid-19. Οι δύο από αυτούς, μάλιστα, που εμφανίζουν βαρύτερα συμπτώματα, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς στο Ιπποκράτειο εξαιτίας του αξονικού τομογράφου, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την κλινική Covid-19. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει: “Βρίσκεται σε άλλο κτίριο από την κλινική κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς – κρούσματα του ιού να μεταφέρονται για εξετάσεις στον αξονικό περνώντας ανάμεσα από διαδρόμους, όπου βρίσκονται και άλλοι ασθενείς”.

Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Κλειστό το αιμοδυναμικό τμήμα

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε νοσηλεύτρια στο αιμοδυναμικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Όλο το προσωπικό βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ το τμήμα έχει κλείσει εδώ και μία εβδομάδα. Το προσωπικό υποβάλλεται σε τεστ.

Αυτή τη στιγμή, τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Παμμακάριστος: Τραυματιοφορέας με υποκείμενα νοσήματα κόλλησε κορωνοϊό λίγο πριν βγει σε άδεια ειδικού σκοπού

Στο νοσοκομείο “Παμμακάριστος” έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τρία κρούσματα του κορωνοϊού: ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής και μια γυναίκα τραυματιοφορέας.

Ο γιατρός και ο νοσηλευτής μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν βαρύτερα συμπτώματα της νόσου Covid-19. Σήμερα έχουν πάρει εξιτήριο και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, καθώς στα επαναληπτικά τεστ ο ιός ακόμη ανιχνεύεται και θεωρούνται θετικοί στη νόσο.

Τραγική ειρωνεία: Μια τραυματιοφορέας του νοσοκομείου, η οποία πάσχει από χρόνιο νόσημα και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, βρέθηκε θετική στον ιό, κατά την τελευταία ημέρα εργασίας της στο νοσοκομείο. Από την επόμενη μέρα θα έκανε χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, με βάση το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος.

ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος: “Θερίζει” ο κορωνοϊός διασώστες και πληρώματα

Αποδεκατισμένο εξαιτίας του κορωνοϊού εμφανίζεται το ΕΚΑΒ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δυτικής Ελλάδος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Στον συγκεκριμένο τομέα έχουν εμφανιστεί τελευταία απανωτά κρούσματα του ιού σε εργαζόμενους “με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων στην περιοχή”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Πάτρας, νοσούν από τον κορωνοϊό τρεις εργαζόμενοι: ένας διοικητικός υπάλληλος και δύο διασώστες. Την Τετάρτη μάλιστα, διαγνώστηκε θετικός, ένας ακόμη διασώστης στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Ο συγκεκριμένο εργαζόταν με απόσπαση στην Πάτρα.

“Οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ της ΠΑΤΡΑΣ υπολειτουργούν καθότι οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι σε καραντίνα και τα τεστ από τον ΕΟΔΥ ακόμη δεν έχουν γίνει. Σε κίνηση έμειναν μόνο 33 ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των ασθενοφόρων που επιχειρούν σε κάθε βάρδια. Πριν από λίγες ημέρες 10 διασώστες τέθηκαν σε καραντίνα. Δεν υπάρχουν πιά διασώστες να κινήσουν τα ασθενοφόρα”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας.

Στο ΕΚΑΒ του Αγρινίου, επίσης, 5 διασώστες βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19, με αποτέλεσμα τη μείωση των ασθενοφόρων που επιχειρούν στην περιοχή.

 

 


ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.