Παρέμβαση υγειονομικών στο υπ. Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

 

Παρέμβαση υγειονομικών στο υπ. Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Παρέμβαση υγειονομικών στο υπ. Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

 

Περίπου στις 6 το πρωί, οι υγειονομικοί έφτασαν στο σημείο, πέταξαν τρικάκια και κρέμασαν πανό από τον 4ο όροφο του κτηρίου. Ωστόσο, στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι μισοί συγκεντρωμένοι γιατροί να βρίσκονται εκτός του κτηρίου, καθώς τους έχει αποκλειστεί η είσοδος.

 

Σε επικοινωνία που είχε το avgi.gr με γιατρούς που βρίσκονται στο σημείο, καταγγέλλουν τον Θάνο Πλεύρη ότι βρίσκεται κρυπτόμενος στο γραφείο του, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα, και αρνείται να τους συναντήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης εξαπέλυσε επίθεση στους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για τη διάλυση του ΕΣΥ. Δεν μπορεί ούτε να καταλαμβάνεται μία είσοδος, ούτε να καταλαμβάνεται ένα υπουργείο, δήλωσε ο υπουργός υγείας.

Στην Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες, συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενώσεις των υγειονομικών είχαν ανακοινώσει συγκέντρωση για σήμερα Τρίτη (29/11) στο υπουργείο Υγείας στις 12:30, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που καταργεί κάθε έννοια του ΕΣΥ, ενώ καλούν σε παλλαϊκή κινητοποίηση την Πέμπτη, όταν το νομοσχέδιο θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη – Όλοι στην απεργία» γράφει το πανό. 

«Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία – Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν υγεία» φωνάζουν οι διαδηλωτές.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ

 

ΟΕΝΓΕ: Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου διάλυσης του ΕΣΥ

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 534 access attempts in the last 7 days.