ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ: Για την είσοδο ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ

 

ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ logo

ΕΙΣΟΔΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

Ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας ανακοίνωσε στις 9/11/20 σε τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ του ΠΙΣ και τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων τη δυνατότητα πρόσληψης ιδιωτών γιατρών,  με δικαίωμα διατήρησης του ιατρείου τους και των  εξωνοσοκομειακών τους δραστηριοτήτων, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, για τις ανάγκες αντιμετώπισης   της πανδημίας.

Δεν μπορεί να υπάρξει πιο απροκάλυπτη ομολογία για την κυβερνητική ανεπάρκεια και αρνητική ιδεοληψία για την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, εν όψει του 2ου κύματος της πανδημίας.

Η κίνηση αυτή υποκρύπτει όμως αν λάβουμε υπ όψιν μας και το ακροατήριο στο οποίο έγινε η ανακοίνωση (το μειοψηφικό ακραία νεοφιλελεύθερο προεδρείο του ΠΙΣ κυρίως ), την ευκαιρία έναρξης περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, χτυπώντας μία από τις θεμελιώδεις αξίες του ΕΣΥ όπως είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ,  που είναι δημόσιοι Λειτουργοί, ενταγμένοι σε ειδικό μισθολόγιο.

Η ένταξη στην λειτουργία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ γιατρών,  με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, ουδέποτε λειτούργησε οπουδήποτε επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί είτε παλαιότερα στην Ελλάδα (επί κυβέρνησης πατρός Μητσοτάκη το 1992) η στο εξωτερικό.

Η ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί τεράστια προσβολή για τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλων των βαθμίδων που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, αλλά κυρίως για τους επικουρικούς γιατρούς  που βλέπουν την κυβέρνηση να τους κοροϊδεύει θεσμοθετώντας εξωφρενικές αμοιβές,  φοροαπαλλαγές και πλαίσιο εργασίας για αλεξιπτωτιστές ιδιώτες γιατρούς που εκτιμούμε ότι θα έρθουν για να ‘’μείνουν’’ σύμφωνα με το προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για το ‘’νέο ΕΣΥ’’.

Η θέση μας είναι γνωστή και πάγια:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ  ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΕΣΥ

Ζητάμε ενόψει των επειγόντων εξελίξεων την άμεση σύγκλιση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ ώστε να προγραμματισθούν,  έκτακτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, γενικές συνελεύσεις και κάθε είδους αντιδράσεις για την κυβερνητική αυτή απόφαση.

 

ΜΕΤΩΠΟ ΟΕΝΓΕ

 

 


ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 561 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: