Στο 56,8% οι καισαρικές στην Ελλάδα – Η πρωτιά του Αγρινίου και τα μέτρα που προανήγγειλε ο Ξανθός για να μειωθούν

Καισαρική

 

Εγχώριες πρωταθλήτριες αναδεικνύονται οι πόλεις του Αγρινίου όπου μόλις δύο στις δέκα γέννες πραγματοποιούνται φυσιολογικά και τα Χανιά όπου το 75% των περιστατικών ολοκληρώνονται με καισαρική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά από ερώτηση του Νίκου Μανιού (ΣΥΡΙΖΑ) οι καισαρικές τομές έφτασαν το 2017 στη χώρα μας το 56,8% ενώ ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το Αγρίνιο και τα Χανιά που τα ποσοστά των καισαρικών κυμάνθηκαν στο 83% και στο 75% αντίστοιχα.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι τα ποσοστά δεν τιμούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κυρίως τους μαιευτήρες και γυναικολόγους. Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως ανώτατο μέσο όρο για τις καισαρικές τομές το 13% ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη φτάνει το 30%. «Στην Ελλάδα το ίδιο ποσοστό προσεγγίζει το 60%» τόνισε σε άλλο σημείο και υπογράμμισε ότι τα ποσοστά αυτά θέτουν σε κίνδυνο τόσο τις εγκύους, αλλά επιβαρύνουν οικονομικά το σύστημα υγείας.

«Έχουμε πρόβλημα» παραδέχθηκε ο κ. Ξανθός και ενημέρωσε ότι ήδη έχει ζητηθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να ελέγχονται ασυνήθιστες περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 331 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: