Μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης των νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ.

ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


[07:39,19/11]
Μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου Γιώργο Βλάχο, κατέθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Στέλιος Μερμίγκης, προσκομίζοντας γραπτώς επιστολές του προς τον διοικητή, στις οποίες ουδέποτε έλαβε έγγραφη απάντηση.

Μεταξύ άλλων στην μήνυσή του παρουσιάζει την περίπτωση τεσσάρων μεταγγιζόμενων οι οποίοι μετά την μετάγγιση που τους έγινε από τους ασκούς αίματος που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο από απευθείας ανάθεση, βρέθηκαν σε εμπύρετη κατάσταση και για αυτό διαμαρτυρήθηκαν μάλιστα στον διοικητή. Ως προς αυτή του την καταγγελία, ο κ. Μερμίγκης επικαλείται για μάρτυρα, τόσο τη διευθυντρίας του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου, αλλά και τους τέσσερις αυτούς ασθενείς.

Αναφέρεται ακόμη στις ελλείψεις γιατρών, στις πέντε παραιτήσεις καρδιολόγων μέσα σε λίγους μήνες, στην επιστροφή του καρδιολόγου, που ήρθε αποσπασμένος για κάποιο χρονικό διάστημα από το νοσοκομείου του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, πίσω στο Μεσολόγγι και άρα τη μη κάλυψη της κλινικής από κάποιον επιστημονικά υπεύθυνο, αλλά και στο ότι, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Μερμίγκης, στο τμήμα αποστείρωσης του νοσοκομείου, εδώ και χρόνια, υπεύθυνος ήταν εργαζόμενος με ειδικότητα κλιβανιστή και όχι νοσηλευτής Τ.Ε., όπως προβλέπεται, κάτι που άλλαξε, μετά και από τις συνεχείς καταγγελίες, μόλις τη Δευτέρα!

Όπως εξηγεί ο κ. Μερμίγκης, ο κλιβανιστής δεν έπαψε να είναι υπεύθυνος του τμήματος, αλλά λειτουργεί ως συνυπεύθυνος, μαζί με τη νοσηλεύτρια, κάτι που, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, είναι παράτυπο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει παραλάβει ακόμα τη μήνυση και όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου κ.Βλάχος: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν έχω κανένα πρόβλημα, ότι κάνω, το κάνω μέσου των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος».

Πηγή: agriniopress.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 454 access attempts in the last 7 days.