Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. Καθαίρεση Δ/ντριας Καρδιολογικής κλινικής

πρεβεζα

 

Ιωάννινα, 16-1-2015

Με αφορμή τις κακές σχέσεις των γιατρών της καρδιολογικής κλινικής, ο διοικητής του ΓΝΙ Πρέβεζας κος Γεωργάκος προχώρησε στην καθαίρεση της Διευθύντριας της καρδιολογικής κλινικής. Η τοποθέτηση της έγινε μετά την συνταξιοδότηση του συντονιστή Διευθυντή. Η συνάδελφος ήταν η αρχαιότερη με τον βαθμό Διευθυντή από τους άλλους δύο ομοιόβαθμούς της. Η κλινική αυτή είναι μία από τις δύο που έχει έναν ανεκτό αριθμό γιατρών, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα είναι υποστελεχωμένα (1-2 γιατροί), ενώ κάποια άλλα κλείνουν όταν τελειώσει η θητεία των επικουρικών.

Στην θέση της και με μια κακόβουλη και αόριστη εισήγηση (χωρίς κανένα κριτήριο) του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, τοποθετείται ένας από τους τρείς γιατρούς. Ο αποκλεισμός της πρώην διευθύντριας, ήταν ότι σπούδασε στην Ρουμανία και δεν είχε επιστημονικό έργο!!! Ενώ για τον άλλο συνάδελφο το κριτήριο αποκλεισμού ήταν η ιδιότητα του συνδικαλιστή!!!

Η καθαίρεση αυτή είναι αυθαίρετη, δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, η ειλημμένη απόφαση, στηρίχθηκε στη διαβλητή εισήγηση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας. Η ΕΙΝΗ σε επαφή με τον Διοικητή τόνισε τα παραπάνω, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. Τόνισε ότι υπάρχουν κριτήρια τυπικά και επιστημονικά, ώστε να τοποθετούνται συντονιστές Διευθυντές, ανάμεσα σε ομοιόβαθμούς. Η ΕΙΝΗ εκτιμά:

• ότι η απόφαση αυτή είναι παράνομη και ζητά την ανάκλησή της.
• Δεν λύνει σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα των κακών σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων.
• Ανοίγει επικίνδυνους, αυταρχικούς και διαλυτικούς δρόμους απέναντι στους γιατρούς του ΕΣΥ. Σε όποιον διοικητή δεν αρέσει ο συντονιστής Διευθυντής μπορεί να τον καθαιρεί.

Ζητάμε να νομοθετηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή των επιμελητών και Διευθυντών όπως προτάθηκε ήδη από το 2009 από την ΟΕΝΓΕ και να υπογράφει άμεσα η Συλλογική Σύμβαση για τους γιατρούς του ΕΣΥ.
ΚΟΙΝ: Καρδιολόγους ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Τριμελή επιτροπή γιατρών

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.