Στα άκρα η αντιπαράθεση διοίκησης εργαζομένων στο Δαφνί – Ποινική δίωξη ζήτησε ο διοικητής

Στα άκρα η αντιπαράθεση διοίκησης εργαζομένων στο Δαφνί – Ποινική δίωξη ζήτησε ο διοικητής

 

 

 

 

 

 

 

 

02/06/2015

Να φέρει στη Βουλή διάταξη, με την οποία θα απομακρύνονται οι σημερινοί διοικητές αζημίως για το δημόσιο, ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Την ποινική δίωξη εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) ζήτησε ο διοικητής του Ιδρύματος.

 

Ο διοικητής του ιδρύματος Παύλος Θεοδωράκης (φωτό αριστερά) έχει προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά του προέδρου του σωματείου Νίκου Παναγούλη, του γραμματέα Γιάννη Κουρμουλάκη και του μέλους Δημήτρη Μαγριπλή.

Οι τρεις συνδικαλιστές απολογούνται την Τρίτη στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, όπου οι συνάδελφοί τους οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στο “Δαφνί” ξεκίνησε στις 26 Μαΐου, με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την άμεση αποπομπή του διοικητή του ΨΝΑ.

Του καταλογίζουν μίας σειρά από ενέργειες, οι οποίες οδήγησαν σε αποδόμηση και κατάρρευση του νοσοκομείου.

Αντικατάσταση

Την άμεση αντικατάσταση όλων των διοικητών που διόρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό δεξιά) τονίζει ότι πρόκειται – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – για διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, υπάρχει δυνατότητα να αξιολογηθούν και όπου κριθεί αναγκαίο να αντικατασταθούν άμεσα από τους επιλαχόντες στη λίστα αξιολόγησης που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης:

“Θα συμβεί, όμως, η παγκόσμια πρωτοτυπία να αρχίζουν τα επώνυμα όλων των διοικητών της χώρας από άλφα.

Και τούτο, διότι ο κατάλογος που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε αλφαβητικά και όχι βάσει μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι”!

Ρύθμιση

Ο κ. Βαρνάβας καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποπέμψει αζημίως τους σημερινούς διοικητές.

Να προσλάβει με ταχείες διαδικασίες άξιους επιστήμονες, οι οποίοι θα διοικήσουν τα νοσοκομεία σε πνεύμα συνεργασίας με τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ), το υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους:

“Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και να διεκπεραιώσει με ταχύτατους ρυθμούς τις 4.500 προσλήψεις που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ώστε να υπάρξει ανάσχεση στην καταστροφική πορεία του ΕΣΥ”.

ΠΟΕΔΗΝ

Την αντίθεσή της στις διώξεις των εργαζομένων στο ΨΝΑ εκφράζει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων και του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στο “Δαφνί”.

Καταδικάζει την πράξη του διοικητή να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, με καταγγελία στον εισαγγελέα, ζητώντας την ποινική δίωξη μελών της διοίκησης του σωματείου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Οι αγώνες δεν καταστέλλονται. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, η αντιδημοκρατική περίοδος παρήλθε ανεπιστρεπτί στη χώρα μας.

Οι συνδικαλιστικοί αγώνες προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους (1264/82).

Δ.Κ.

Ιatronet.gr

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 642 access attempts in the last 7 days.