EOΦ: Κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό με φάρμακα

ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Συστάσεις για ορθολογική διαχείριση
[14:23,02/07/2015]

Τον ομαλό εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα επιβεβαίωσε το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, μετά τον κύκλο των επαφών που είχε με όλους τους εμπλεκόνενους φορείς. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη ορθολογικής χρήση των φαρμάκων συστήνοντας σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

Το ΔΣ του ΕΟΦ κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε με τους συλλογικούς φορείς του φαρμάκου (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, ΠΣΦ, ΟΣΦΕ) διαπίστωσε διάθεση «συνεννόησης και συνεργασίας με σκοπό τη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμακευτικών προϊόντων στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε σαφές από όλους τους φορείς ότι ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς διεξάγεται ομαλά. «Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων στη χώρα μας θα συνεχιστεί, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι φορείς της φαρμακευτικής κοινότητας θα λειτουργήσουν με τη σύνεση και την αυτοσυγκράτηση που απαιτούν οι περιστάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΕΟΦ, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει πως η ορθολογική διαχείριση των φαρμάκων είναι δυνατό να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών και στο σύστημα υγείας γενικότερα. Και τονίζει ότι θα συνεχίζει το ελεγκτικό του έργο, προασπίζοντας τη δημόσια υγεία και παραμένοντας σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

 

http://www.patrastimes.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.