ΑΚΙ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α

aki_logo

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α

 

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Το σχόλιο του Προεδρείου δημοσιεύθηκε στο blog της Ε.Ι.Ν.Α. πριν δημοσιευθεί το Δελτίο Τύπου της Α.Κ.Ι., αν και αυτό απεστάλη εγκαίρως τόσο στον Γραμματέα της Ε.Ι.Ν.Α όσο και στο επίσημο mail της Ε.Ι.Ν.Α. Προφανώς κάποιος άλλος ανάρτησε και τις δύο ανακοινώσεις.
Η Α.Κ.Ι. έχει θέσει επανειλημμένως το θέμα της διαχείρισης του blog και αυτή την φορά θα επιμείνει να έχει και τους κωδικούς πρόσβασης. Η ανάρτηση στο blog είναι δικαίωμα όλων των παρατάξεων και όχι μόνον της Ε.Σ.Ι. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι και την αποχώρηση μας από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. μέχρι να μας παραχωρηθεί το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα. Πρέπει να δοθεί ένα τέρμα στις επιλεκτικές δημοσιεύσεις που υπερτονίζουν το κυβερνητικό έργο.
Το σχόλιο χρησιμοποιεί την σφραγίδα του Δ.Σ. ενώ δεν έχει υπάρξει καμιά σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πρόκειται για σχόλιο της Ε.Σ.Ι και όχι του Δ.Σ. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο Δ.Σ. είχε ξεσηκωθεί για απάντηση του, παράνομα καθαιρεθέντα, Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Π. κ. Μαζαράκη που χρησιμοποίησε, καθώς είχε το δικαίωμα, το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας (http://www.eina.gr/?p=2238). Την σφραγίδα του Δ.Σ. μόνον οι αποφάσεις του Δ.Σ. έχουν δικαίωμα να την χρησιμοποιούν.
Δεν έχουμε καμία αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση. Έχουμε μόνον κριτική στάση. Μάλλον μας μπερδεύετε με το προηγούμενο Δ.Σ. Οι δε συνεχείς αναφορές σας στην αντιπολίτευση προφανώς γίνεται για να «ακουσθεί» η συμπολιτευτική διάθεση της Ε.Σ.Ι. σε αυτούς που πρέπει, δηλαδή στην κυβερνητική εξουσία.
Η Α.Κ.Ι. είναι ανεξάρτητη κίνηση για αυτό και δεν συμπεριέλαβε στους υποψηφίους για το Δ.Σ. ενεργά μέλη κομμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέλη δεν έχουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και να τις εκφράζουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο.
Οι απόψεις για τις κινητοποιήσεις των Κ.Υ. δεν είναι μόνον ψευδείς είναι και κακόβουλες. Που είναι τα εξώδικα, οι δικαστικές διεκδικήσεις, τα νομικά όπλα που υποσχέθηκε το Προεδρείο της Ε.Σ.Ι στις συνελεύσεις των γιατρών για την διεκδίκηση των πετσοκομμένων εφημεριών; Το περικομμένο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου δεν καταβλήθηκε στους πληβείους γιατρούς των Κ.Υ. και η Ε.Σ.Ι. αναφέρεται σε «ανύπαρκτες διαδικασίες». Οι γιατροί των Κ.Υ. γνωρίζουν την κατάσταση και σύντομα μεμονωμένα ή ομαδικά θα σας υπερκεράσουν.
Η Α.Κ.Ι θα επιμείνει σε ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ, στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Π., ούτως ώστε όλοι οι προσκληθέντες γιατροί των Κ.Υ. να έχουν μια άμεση εικόνα για το ποιος υπερθεματίζει και ποιος αναθεματίζει τους αγώνες τους.
Τέλος την σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχουμε ήδη ζητήσει να την συζητήσουμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Δεν θα συμβεί αυτό που είδαμε από το 1999 και μετά, δηλαδή την επικέντρωση στο 48ωρο και μόνον.
Υπάρχουν και άλλες δύο σημαντικές παράμετροι που αποσιωπήθηκαν εντέχνως. Δηλαδή η ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση που βάζει τέλος στην γαλέρα του συνεχούς 17ωρου και 24ωρου και η υποχρεωτική ανάπαυση μετά από κάθε νυκτερινή εργασία.

Από τους υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου της Α.Κ.Ι.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 572 access attempts in the last 7 days.