Στο «Άγιος Ανδρέας» συννέφιασε και στο ΠΠΝΠ …βρέχει

Μηνύσεις, δωράκια, στόματα που ανοίγουν και διοικητές υπ’ ατμόν

 

 

 

 

Κάτι από το «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» αλλά σε έκδοση τραγωδίας, θυμίζει  η κατάσταση στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα στο χώρο των δύο μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποκάλυψη του patrastimes.gr για τον «Λύκο» που έβαλαν κάποιοι για να φυλάει νοσηλευτικό ίδρυμα που υπάγεται στο …ΕΣΥ στην περιοχή, και στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού υγείας Ανδρέα  Ξανθού, τα πάντα στο νοσοκομείο του Ρίου και στο «Άγιος Ανδρέας» παραπέμπουν σε κινούμενη άμμο.

Στο ΠΠΝΠ από στιγμή σε στιγμή βάζει …πόδι ο εισαγγελέας, μετά την ύπαρξη επισήμων καταγγελιών, για περίεργες καταστάσεις στον τομέα των προμηθειών, καταγγελίες που έχουν γίνει από θεσμικούς παράγοντες αλλά και από φυσικά πρόσωπα.

Την ίδια ώρα στέλεχος των ιδρύματος , όπου βρεθεί κι΄ όπου σταθεί αναφέρει, πως τον «έφαγαν» και τον μετακίνησαν για να μην φέρει σε πέρας τη διενέργεια μιας ΕΔΕ φωτιά , την οποία κάποιοι φρόντισαν αμέσως με τη μετακίνηση του να την βάλουν στο αρχείο.

Τους «έδωσε» μπροστά στον υπουργό

Να σημειωθεί πως τα όσα συμβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, διοικητικό στέλεχος της Δημόσιας Υγείας δεν δίστασε να τα πει ενώπιον του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους όταν ήρθε στην Πάτρα, γεγονός που τον ανάγκασε να χάσει τη λαλιά του.

Στα …τελειώματα

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα στο μεγαλύτερο νοσηλευτήριο της Δυτικής Ελλάδας, με την Αθήνα – κατόπιν παρότρυνσης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με πόστο στον τομέα υγείας από την περιοχή – να φέρεται αποφασισμένη να πάρει «κεφάλια» με πρώτο στον κατάλογο να είναι αυτό του νυν διοικητή.

Το μόνο που αναζητείται είναι ο τρόπος αποπομπής – αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές – «για να μην τον αποζημιώσουν και από πάνω» και γι’ αυτό ίσως χρειαστεί αναμονή λίγων μηνών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως το πρόσωπο που εκδιώχθηκε – όπως υποστηρίζει το ίδιο για να μην βγάλει πέρα την  επίμαχη ΕΔΕ – έχει παραδώσει σε τοπικό επίπεδο στο κυβερνών κόμμα, όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του και από τα οποία καίγονται πολλοί και για πολλά .

Την ίδια ώρα σε επίπεδο νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» πληθαίνουν οι τριβές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που οι περικοπές στο χώρο της δημόσιας υγείας οδηγούν σε υπολειτουργία το νοσοκομείο, κάποιοι υπάλληλοι, οι οποίοι τυγχάνουν ειδικής προστασίας και ανήκουν στους ημετέρους, λαμβάνουν σε μηνιαία βάση επιδόματα τα οποία ανέρχονται σε 500 και 600 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου στον οποίο έχει ανατεθεί η διεκπεραίωση ενταλμάτων και  τα οποία σταλίζουν επί χρόνια , προκειμένου το νοσοκομείο να εισπράξει χρήματα, αλλά η διαδικασία γίνεται με ρυθμό χελώνας, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζει τους αρμοδίους να  επιβάλουν και να εγκρίνουν την καταβολή υπερωριών.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχη διαδικασία, είναι σε εξέλιξη από άλλους υπαλλήλους οι οποίοι κατόρθωσαν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις που είχαν σταλία  άνω των 20 μηνών και οι οποίες έδωσαν μεγάλη ανάσα στα οικονομικά του ιδρύματος.

Ανίερες συμμαχίες

Στο μεταξύ σε συνδικαλιστικό επίπεδο, η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου παραπέμπει σε καζάνι που βράζει, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων θεωρεί πως υπάρχει συμμαχία ετερόκλητων δυνάμεων και αυτές δεν είναι άλλες από μερίδα της ΠΑΣΠ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΑΚΕ, με τα πρόσωπα που κινούν τα ινία ουσιαστικά να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση.

Σε αυτή τη συνεργασία που συνοδεύεται από σωρεία ερωτηματικών, αποδίδουν οι εργαζόμενοι και την ανυπαρξία αντίδρασης κατά την έλευση του υπουργού υγείας κ. Ξανθού, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτή η …τριμερής συνύπαρξη δεν έχει προκύψει άνευ λόγου και αιτίας.

Να σημειωθεί πως όπως μαρτυρούν πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, στο πλαίσιο αυτό της …συνεργασίας σωματείου – διοίκησης , πρωτοκλασάτος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ακούστηκε να λέει στον διοικητή του νοσοκομείου, «εγώ συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σου για συγχώνευση του ΠΠΝΠ με το νοσοκομείο του Αιγίου, αλλά για πολιτικούς λόγους θα κάνω μια δήλωση πως διαφωνώ…».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η συμμαχία των τριών «κλυδωνίστηκε» αλλά τα πράγματα επανήλθαν στην …φυσική τους θέση. Αιτία των τριγμών ήταν η μη στήριξη του ενός εκ της «τριανδρίας» από τους άλλους για να εκλεγεί σε συγκεκριμένο πόστο στην ΠΟΕΔΗΝ.

 

http://patrastimes.gr/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.