Η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Βουλής να εκφράσει άποψη για το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο!

ΔΗΛΩΣΗ

Δεκάδες Ομοσπονδίες που επηρεάζονται από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου κλήθηκαν σήμερα στις Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να εκφέρουν τη γνώμη τους και να καταθέσουν προτάσεις.
Όλες οι Ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν, πλην μιας: της ΟΕΝΓΕ!

 
Η άρνηση της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν δείχνει μόνον περιφρόνηση προς τη Βουλή. Δείχνει κυρίως περιφρόνηση προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τα αιτήματα των οποίων οφείλει να προβάλλει και να υπερασπίζεται.

 
Η κ. Ρέτζιου είχε υποχρέωση να παραστεί στη Βουλή και να τοποθετηθεί στις διατάξεις που αφορούν στο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο και θα προκαλέσουν ενδεχομένως πρόσθετη επιβάρυνση στα εισοδήματα των νοσοκομειακών γιατρών. Αν μη τι άλλο όφειλε να τονίσει την πάγια θέση της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του μισθολογίου στα επίπεδα της κλαδικής συμφωνίας του 2009, πράγμα για το οποίο η ΟΕΝΓΕ και 43 Ενώσεις Γιατρών έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και αναμένεται πλέον η καθαρογραφή της απόφασης.

 
Εφόσον η κ. Ρέτζιου απέφυγε να παραστεί στη Βουλή και να υπερασπιστεί το μισθολόγιο θα ήταν ασφαλώς υπερβολή να προσδοκούμε ότι θα τοποθετούνταν στις διατάξεις που αφορούν στις προμήθειες του υπουργείου Υγείας και στις 10 διατάξεις που αφορούν σε θέματα φαρμακευτικής δαπάνης, συνταγογράφησης και γενοσήμων.

 
Δυστυχώς, οι κομματικές παρωπίδες και η αγκύλωση αυτών που εκπροσωπούν την ΟΕΝΓΕ οδηγούν την Ομοσπονδία στο περιθώριο και την αποξενώνουν ραγδαία από τις Ενώσεις και τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας.

 

Δημήτρης Βαρνάβας
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 722 access attempts in the last 7 days.