Τι λέει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης

 

 

Ενώ η κοινωνία της Κρήτης εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη από τον απροσδόκητο χαμό του γιατρού και επιστημονικού συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα στις Σίσες Ρεθύμνου , ήρθαν στο φως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του 61χρονου οφείλεται σε πνιγμό. Όπως μάλιστα ο ίδιος εξήγησε , « ο άνθρωπος έφυγε από καθαρό πνιγμό και εν συνεχεία λόγω της θαλασσοταραχής παρασύρθηκε και κατέληξε στα βράχια όπου και εντοπίστηκε χτυπημένος με εκδορές.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Υγείας Α.Ξανθού 

«Από χθές, η ιατρική κοινότητα,  το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Αλληλεγγύη  είναι πολύ φτωχότερες. Έχασαν για πάντα έναν  Άνθρωπο που συμπύκνωνε σε όλη του τη ζωή την επιστημονική γνώση , το ήθος, την ανιδιοτέλεια , την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Ένα Δημόσιο Λειτουργό που αφοσιώθηκε στην ανάδειξη ενός νέου επιστημολογικού παραδείγματος στην Ιατρική , με βάση τις αξίες της Κοινωνικής Ιατρικής , με βάση το πρόταγμα της ΠΦΥ και της Δημόσιας Υγείας .

 

Γι’αυτό και ο καλύτερος φόρος τιμής στον Αντώνη Κούτη θα είναι η αξιόπιστη  υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ , στη φιλοσοφία και στο σχεδιασμό της οποίας συνέβαλλε καθοριστικά.

Είμαστε φτωχότεροι και όσοι γνωρίσαμε τον Αντώνη Κούτη , όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του, όσοι διαλεχθήκαμε με τις αποψεις του , όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε αποδέκτες της φιλίας του.

Είμαστε συντετριμμένοι , νιώθουμε βαθειά οδύνη, θρηνούμε πραγματικά.

Καλό σου ταξίδι Αντώνη …..

Ξανθός Ανδρέας

Υπουργός Υγείας»

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 318 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: