ΟΚΑΝΑ: Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς ιατρό- Έγιναν προσλήψεις

Εξηγεί γιατί παραιτήθηκαν οι 5 γιατροί

 

OKANA

 

 

Με αφορμή συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών στις 12 Οκτωβρίου, προβλήθηκε στον Τύπο το ζήτημα παραίτησης πέντε ιατρών επί συνόλου τριάντα τεσσάρων που απασχολούνται στις Θεραπευτικές Μονάδες του Οργανισμού με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ). Για το θέμα ο ΟΚΑΝΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Ο βασικός λόγος παραίτησης είναι η μείωση του μισθού τους, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ).

Δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), πιθανώς λόγω ψευδούς πληροφόρησης, καταστροφολογούν προβάλλοντας δυσλειτουργία των Θεραπευτικών Μονάδων εν όψει πιθανής μελλοντικής αποχώρησης του ιατρικού προσωπικού με ΔΠΥ.

Σε απάντηση των όσων αναφέρονται, ο ΟΚΑΝΑ ενημερώνει ότι:

-Ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει με κάθε νόμιμο μέσο όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων του.

– Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς ιατρό στο παρελθόν. Με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού το τελευταίο διάστημα υπήρξε η δυνατότητα να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των παραιτηθέντων ιατρών.

-Η μείωση του μισθού, ως αποτέλεσμα της αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ), αφορά μόνο τους τρεις (3) από τους πέντε (5) παραιτηθέντες ιατρούς.

Τέλος, σημαντικό είναι οι όποιες πληροφορίες πριν τη δημοσίευση ή την αναπαραγωγή τους να διερευνώνται επαρκώς καθώς δημιουργούν λανθασμένη εικόνα και κλίμα ανασφάλειας κυρίως στους εξυπηρετούμενους του Οργανισμού.”

 

 

ΠΗΓΗ

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.