Δείτε το πιο πρόωρο βρέφος στην ιστορία – Ζύγιζε μόλις 425 γραμμάρια!

 

πρόωρο μωρό

 

 

Το πιο πρόωρο μωρό που γεννήθηκε ποτέ άφησε άναυδους τους γιατρούς με το “πείσμα” επιβίωσης που επέδειξε και κατάφερε να αναπτυχθεί σε ένα υγιές παιδί.
 

Όσοι το είδαν κάνουν λόγο για μια άνευ προηγουμένου περίπτωση. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι, που γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και τέσσερις ημέρες κύησης στο Σαν Αντόνιο του Τέξας το 2014.

Η μητέρα της, Courtney Stensrud, είχε νοσηλευτεί με μια λοίμωξη στον πλακούντα και με διάρρηξη στις μεμβράνες μετά από μόλις τρεις μήνες εγκυμοσύνης. Οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να γεννήσει άμεσα για να μην χάσει το μωρό.

Ευρισκόμενη ακόμα στο κρεβάτι του νοσοκομείου, η 35χρονη σήμερα Courtney θυμάται να ψάχνει εναγωνίως πληροφορίες μέσω του διαδικτύου στο κινητό της τηλέφωνο, για να βρει παραδείγματα άλλων παιδιών που γεννήθηκαν στις 21 εβδομάδες κύησης. Δεν βρήκε ούτε ένα τέτοιο περιστατικό!

Σήμερα, όμως, το μικρό κοριτσάκι που ζύγιζε μόλις 425 γραμμάρια όταν γεννήθηκε, χαίρει άκρας υγείας, είναι σε προσχολική ηλικία, δεν έχει καμία ιατρική πάθηση και η ανάπτυξή της είναι φυσιολογική όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας της.

 

Τι έπαθε η μητέρα και έφερε στην ζωή ένα τόσο πρόωρο βρέφος

 

Η εν λόγω υπόθεση δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics την περασμένη εβδομάδα.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι η Stensrud νοσηλεύτηκε εξαιτίας μια κοινής λοίμωξης, που ονομάζεται χοριοαμνιίτιδα (chorioamnionitis), ή ενδο-αμνιοτική μόλυνση (intra-αmniotic infection), η οποία επηρεάζει την μεμβράνη του πλακούντα.

Η λοίμωξη είναι μια φλεγμονή των εμβρυϊκών μεμβρανών. Συνήθως προκαλείται από μια βακτηριακή λοίμωξη που προέρχεται από τον κόλπο. Αν συμβεί αργότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να επηρεάσει τη γέννηση παρατείνοντας τον τοκετό. Αλλά στην περίπτωση της Stensrud αυτό σήμαινε (πολύ) πρόωρο τοκετό.

Αφού γεννήθηκε, το κοριτσάκι είχε μπλε απόχρωση και ήταν τόσο μικρό, ώστε στην φωτογραφία βλέπετε το γαμήλιο δαχτυλίδι του πατέρα της γύρω από το χέρι της, σαν υπερμεγέθες βραχιόλι!

Αφού γεννήθηκε, το κοριτσάκι είχε μπλε απόχρωση και ήταν τόσο μικρό, ώστε στην φωτογραφία βλέπετε το γαμήλιο δαχτυλίδι του πατέρα της γύρω από το χέρι της, σαν υπερμεγέθες βραχιόλι!

Ο γιατρός της μητέρας, δρ. Ahmad, παραδέχεται ότι δεν είχε μεγάλες προσδοκίες ότι το μωρό θα επιβιώσει και ότι ποτέ δεν είχε κληθεί να κρατήσει στην ζωή ένα τόσο πρόωρο βρέφος.

Οι γιατροί έβαλαν το κοριτσάκι σε θερμοκοιτίδα, της τοποθέτησαν και ειδικό αναπνευστικό σωλήνα και παρακολουθούσαν τον καρδιακό της ρυθμό. Σταδιακά το σώμα της έγινε ροζ και άρχισε να αναπνέει.

Μια κανονική εγκυμοσύνη συνήθως διαρκεί 40 εβδομάδες. Ως πρόωρη θεωρείται η γέννηση πριν από την 37η εβδομάδα.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 642 access attempts in the last 7 days.