ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Δεν οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού

 ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο»

 

Καταγγελίες για τον περιορισμό ψυχικά ασθενών στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εντείνοντας τις αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και σωματείων εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

 

Ειδικότερα, με αφορμή δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ότι ο περιορισμός γίνεται λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής, επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό το επιχείρημα ότι «λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, γίνεται καθήλωση ενός ψυχικά ασθενή».

Οι νοσηλευτές καταδικάζουν τη συσχέτιση της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού με τον προστατευτικό περιορισμό ψυχικά ασθενών, τονίζοντας ότι ο περιορισμός ενός ψυχικά ασθενή επί κλίνης αποτελεί μια μέθοδο διαχείρισής του, στη μοναδική περίπτωση όπου δυνητικά θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του ή τη ζωή άλλων και εκεί όπου όλες οι πλέον ενδεδειγμένες μέθοδοι δεν στάθηκαν αποτελεσματικές.

Επισημαίνουν ωστόσο ότι η υποστελέχωση μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση, νοσηλευτικά λάθη, αύξηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, αύξηση των ενδονοσοκομειακών υποτροπών, επιπλοκών, χαμηλό βαθμό ικανοποίησης των ασθενών και των συγγενών, αύξηση ασθενειών του προσωπικού και απουσία από την εργασία του κ.α. και καλούν το Υπουργείο Υγείας να θέσει σε προτεραιότητα την επαρκή στελέχωση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, για την παροχή ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας, που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.

 

ΠΗΓΗ:  www.healthdaily.gr

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.