«Καμπάνα» για πέντε εργαζόμενους του Ασκληπιείου Βούλας

ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ – ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ «ΧΡΥΣΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ»

 

Διαφθορά

 

Σε ποινές κάθειρξης 6 έως 8 ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι πέντε από τους δέκα κατηγορούμενους γιατρούς και νοσηλευτές του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση απιστίας σε βάρος του νοσοκομείου από την οποία προκλήθηκε ζημία πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση αφορά παρατάσεις και απευθείας αναθέσεις στην προμήθεια υπερβολικής ποσότητας υγειονομικών υλικών και συγκεκριμένα επιθεμάτων κατάκλισης, που είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» το 2013 («Χρυσά επιθέματα στο “Ασκληπιείο”», 12/4/2013). Τότε έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΙΕΥΥΠ) έδειχνε «ανυπαρξία ελέγχου εκτέλεσης παραγγελίας και παρακολούθησης συμβάσεων, τιμολογίων, χρεώσεων για παρατάσεις και για απευθείας αναθέσεις στην προμήθεια και τη διαχείριση επιθεμάτων κατάκλισης».

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το πόρισμα, αναφερόταν ότι «οι καταναλώσεις επιθεμάτων το 2007 και το 2008 από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου έφταναν τις 185.956,01 ευρώ και 545.955,29 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ αντίστοιχα, συνολικά 731.911,3 ευρώ, ενώ οι υπογεγραμμένες συμβάσεις ήταν της τάξεως των 23.520,29 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ»!

Οι σχετικές παραγγελίες επιθεμάτων από το 2007 έως το 2010 χαρακτηρίζονταν από το ΣΕΥΥΠ «υπερβολικές» και επισημαινόταν ότι «οι προϊστάμενες της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, διευθύντρια – τομεάρχες – τμηματάρχες, δεν παρακολουθούσαν και δεν ήλεγχαν, ως όφειλαν, τη νομιμότητα της διαδικασίας των παραγγελιών επιθεμάτων κατάκλισης και στη συνέχεια να κρίνουν την αναγκαιότητά τους».

Οι αντίστοιχες παραγγελίες πριν από το 2006 ήταν ελάχιστες, ενώ μετά από σχετική εγκύκλιο του διοικητή του νοσοκομείου τον Μάιο του 2010, σύμφωνα με την οποία οποιαδήποτε παραγγελία υγειονομικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων των επιθεμάτων, συνυπογράφεται και εγκρίνεται από τον διευθυντή συντονιστή ιατρό της κάθε κλινικής, «η κατανάλωση επιθεμάτων κατάκλισης από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου έπεσε κατακόρυφα»!

Ειδικότερα, στο εδώλιο κάθισαν συνολικά δέκα κατηγορούμενοι για το κακούργημα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η περιουσιακή ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, που φέρεται να διαπράχθηκε στο νοσοκομείο στη διάρκεια της τετραετίας 2006-2010. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο αθώωσε πέντε εκ των δέκα κατηγορουμένων, ενώ σε όσους κήρυξε ένοχους δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους επέβαλε παράλληλα τριετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

efsyn.gr

Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας - Διαφθορά

Σε ποινές κάθειρξης 6 έως 8 ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι πέντε από τους δέκα κατηγορούμενους γιατρούς και νοσηλευτές του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας,

Sending
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 905 access attempts in the last 7 days.